Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 11463, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.218.209.8')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

світ

© valentina, 20-09-2008
СВІТ



Ти починався так, ніби тебе не повинно було бути. Ти показав мені, як плачуть і про щось турбуються, як втрачають і в розпачі розводять руками, сумують і шукають притулку. Я сказала: – „Це зле”. А ти ж відповів: – „Це життя”.
- Життя ? Моя душа, наївна душа блакитного кольору, закліпала очима (чи були в душі очі?). Та ти не звернув уваги й штурнув мене вниз, туди, де існувало життя.
Я народилася. Довго не вірила. Сумнівалася увесь час. Перевіряла на дотик, куштувала на смак. І кожного ранку, увімкнувши очі, переконувалася – життя.
Тепер я знала, що очі вмикаються кожного ранку й вимикаються щоночі, що вірити не можна, перевіряти необхідно і сум-ні-ва-ти-ся. Ні, ще є зле, бо люди навкруги не переставали плакати й про щось турбуватися, добре, привід, завше був. А коли його не було, люди впадали в депресію. Найактивніші й тут не губилися й таки знаходили парочку приводів на пустому місці. Люди втрачали, втрачаючи, робили вигляд, що то було саме те без чого жити не можливо, довго ще згадували втрачене, кусали, лікті (як могли?), вихваляли те, чого вже не було, божилися, вмерти ось-ось вез нього (неї) – лукавили ! Вже скоро мали щось на заміну. Люди...
Ще люди сумували, і сум той був подібний до бальзаму. І вони солодко смакували се вино, розтягуючи задоволення, боячись що наступна порція буде нескоро. Так багато люди робили зле, немов то їх завдання, робили ревносно й бездоганно, крок за кроком виконуючи цю контрольну роботу – життя.
         Я СТРАТИЛА. Я не навчилася плакати і сміятись, своєю прозорою безтурботністю вражаючи зірки на небі і вчителів у школі. Втрачаючи, раділа що скинула черговий тягар. Я не сумувала як слід, з’їдаючи сум одним махом, як улюблений шоколадний торт. І знову раділа.
Я НЕ ВМІЛА ЖИТИ.
Ти починався так, ніби тебе не повинно бути, а тепер прийшов, коли не ждала. Ти був невдоволений моїм життям – мало болю, мало суму, розчарувань і втрат.
«МАЛО????????????????????????», - спитала я.
І тоді ти сказав: „ЛЮБОВ, LOVE, КОХАННЯ, AMORE” . Макс Ткаченко Space Hub
Що є любов? Універсальна програма, запускається відносно складних душ аби....жили як всі.
І я заплакала, втратила й засумувала. Я жила. Зрадів той, що починався так, ніби не повинно бути. Зрадів, що я вже не кліпала очима, питаючи: «Життя?». Я переконалася – зле є.
Питаю: «Стільки ще?». Мовчить. Й учить не сумніватися, не вірити, не куштувати, а жити.
Він – світ. Світ, що штовхає в спину, й ми летимо. Незваблені душі, блакитні й рожеві, наївно кліпаючи очима (чи є в душі очі?) летимо в світ. А вмикаючи очі кожного ранку , вчимося жити...і знову...і знову...
Світ сміється зараз, дивиться в мій аркуш і відписує листом, білим по чорному, твердим по м’якому, добрим по злому: ”ТО НЕ ЗЛЕ, А ДОБРЕ, ЛЮБОВ – ДАР, ВТРАТА – НАДІЯ, СУМ – НОСТАЛЬГІЯ, СЛЬОЗИ – ОЧИЩЕННЯ, А БІЛЬ – ПІДНЕСЕННЯ ДО НЕБЕС І РОЗКАЯННЯ, БО НЕ ЗНАЛА, ТО – ДОБРЕ....”
Вчить жити мене Світ. Мене й тебе.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Василь Приймаченко, 22-09-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© аааааа, 20-09-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.92577004432678 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …