Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51062
Рецензій: 95789

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 1144, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.220.140.5')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Пригодницький роман з елементами фантастики

Сірий кіт (уривок з роману "Аарон та інші анголи")

© Габріелла, 01-05-2006
Все почалося з кота, з сірого кота на ім’я Заєць. Він ані трішечки не відрізнявся від інших своїх вусатих родичів. Але для Сари був особливим: його шубка здавалася їй надзвичайно м’якою, очі  - глибоко-зеленими, а ще їй здавалося, що він її любить. Він любив, коли Сара давала йому їсти: її руки були вологі і пахли м’ясом. Ще він любив лягати поруч з нею на ліжку і обіймати смагляву шию сірими лапами. Але, незважаючи на своє дивне ім’я, Заєць залишався котом і понад усе цінував власну свободу.
Цього вечора сірий кіт знову прийщов до Сари. Вона гладила його м’яку шубку, а він голосно муркотів. Дівчина заплющила очі і відчула на собі невидимий погляд.
- Хочеш знати таємницю?
- Так, Господи.
- Скоро у тебе народиться син.
- Але ж я незаміжня!
Усмішка у відповідь.
Сара мовчала, але поглядом шукала невидимі очі, які би відповіли на хвилююче запитання. Творець знову посміхнувся.
- Так, це буде він, Максим.
Сара продовжувала мовчати, але серце закалаталося сильніше. Чекала, що голос знову заговорить, але було чути лише муркотіння кота. Так і пролежала всю ніч, обіймаючи Зайця.
* * *
Вона любила у Максимові все: рівні брови, глибокі зелені очі і неслухняне кучеряве волосся. Часто ховалася за дверима і дивилася через шпаринку, як він п’є з друзями п’янкий мед, як розповідає якісь смішні історії своїм глибоким голосом і сміється гучним запальним сміхом.
Максим також не був байдужим до Сари. Принаймі їй так здавалося. Він приходив до шинку майже щодня, і кожного разу, коли дівчина виходила з кімнати, пильно стежив за неї своїми глибокими очима.
* * *
- Симеоне, вже час.
- Так, Господи, але...
- Наставляй долоні.
Ангол підкорився, і за мить в його руки з вуст Творця вилетіла малесенька пекуча душа. Симеон закусив губу від болю, що опікав йому пальці.
- Але ж тіло, Владико! Його немає.
- Хіба ти не знаєш, що віра має здатність творити?
- Знаю, Пане!
- Сара повірила в свого сина, не маючи навіть чоловіка чи нареченого. Віднеси його туди, де живуть душі, і відпусти.
- Але ж він може заблукати.
- Пильнуй, щоб не заблукав. А коли він трохи зміцніє, покажи йому Сару.
* * *
Цілий тиждень Сара була сама не своя, все думала про Максима і про сина. Їй уявлялася маленька затишна хатинка і смішний кучерявий хлопчик в батька на колінах. Його сміх був дзвінким і запальним, а очі – глибоко-зеленими.
Дівчина сиділа на пагорбі за селом і спостерігала, як сонце поступово нахиляється до землі. Легенький вітерець гладив її чорні кучері, а останні соняшні промені цілували смагляве обличчя. Невидимі очі знову милувалися молодою єврейкою.
- Аарон буде особливим хлопчиком, Саро. Він дуже сильно вплине на світ.
- А в чому буде його особливість?
- Він буде дуже талановитий, і хоч йому не зразу все вдаватиметься, він обов’язково досягне своєї мети.
- Якої мети?
- Твій син зможе те, чого нікому раніше не вдавалося.
- Що саме?
Але відповіді не було. Невидимі очі розчинилися у сутінках, що опускалися на село.
* * *
Був соняшний ранок, Сара поверталася додому з відром води, аж раптом спіткнулася об камінь, і впала би, якби не чиїсь сильні руки, що підхопили її і знову поставили на рівні ноги. Зелені очі дивилися впритул, кучеряве волосся розвівалося на вітрі.
- Дозволь, я допоможу тобі, - сказав Максим, - беручи з Сариних рук відро.
- Такі гпрні руки не повинні носити воду, - додав він. Дівчина сором’язливо опустила очі.
- Тебе, здається, звати Сара?
- А тебе, здається, Максим.
Парубок усміхнувся. Чомусь, не було про що говорити. І вони мовчали. Та ось вже й подвір’я біля шинку, з іншого боку якого був вхід до хати.
- Дякую, Максиме, - сказала дівчина, не наважуючись поглянути йому у вічі.
- Бувай здорова, Саро!
Вони вже обернулися, щоб іти, але раптом одночасно зупинились та повернулися одне до одного. Сара ніяково усміхнулася та опустила очі. Максим підійшов ближче і взяв її за руку.
- У тебе справді дуже красиві руки. Я бачив тебе вчора на пагорку за селом. Любиш дивитися, як сідає сонце?
- Так, мені подобається захід сонця.
- Приходь сьогодні знову. Я також прийду і, якщо захочеш, заграю тобі на сопілці.
- Добре, я прийду, - тиху відповіла Сара, рвучко забрала руку і пішла до хати.
* * *
Серце нестримно билося в грудях, коли дівчина підіймалася на пагорок. Максим уже чекав на неї. У променях западаючого сонця, він не був схожим на людину: на мить Сарі здалося, що перед нею ангол. Вони навіть не привіталися, а тільки посміхнулися одне одному. Довго сиділи поруч і мовчали. Сонце усміхалося їм червоними променями, пташки співали пісні, а квіти розливали духмяні пахощі.
- Ти дуже гарна, Саро, - нарешті сказав парубок. Дівчина почервоніла, - хочеш, я заграю тобі свою улюблену мелодію?
Максим взяв сопілку і почав грати. Музика вливалася в тепле повітря і, здавалося, заповнювала все: трава колихалася їй у такт, мурашка піднялася на задні лапки та рухала вусиками і навіть хмаринки підхоплювали ритм мелодії, що лилася з Максимової сопілки.
- Так гарно, - сказала Сара, - коли він закінчив, - можна я спробую?
Вона нахилилася, щоби взяти сопілку, їхні руки торкнулися, і обличчя дівчини опинилося так близько біля парубочого плеча, що вона відчула запах його тіла. Максим обійняв її за плечі, вона притулилася, п’яніючи від вечірнього сонця, теплого вітру, пташиного співу і дотику сильних рук... Приобретите у нас pin up casino в любой город и регион.
* * *
Вночі Сара не спала. Їй було тісно у душній кімнаті. Вона переверталася з боку на бік, так що аж кіт зіскочив з ліжка і пішов шукати собі спокійнішого місця для спання. А дівчина ніби марила, їй привиджувався маленький кучерявий хлопчик.
- Аарон... Аарон, - повторювала вона.
- Той, хто приносить світло, - пояснив значення імені тихий голос.



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.4255180358887 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …