Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 10750, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.129.211.87')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Альтернативна історія

Лiтопис (до 1020-рiччя прийняття iсламу Руссю)

© Олег Derim, 26-07-2008
988 рiк - князь Володимир вiдмовляється вiд поганства на користь iсламу. Iдолiв кидають у Днiпро.

Х-ХIII в.в. - виникає Руський ханат - форпост iсламу в Схiднiй Европi.
У Києвi побудована велична мечеть, що не поступається красою храму в Кордовi.
Вiдбувається обмiн - на Русь їдуть просвiтники та вченi Халiфату, Київ же посилає своїх дружинникiв вiдвойовувати Еспанiю.

XIII-XIV в.в. - християнськi вiйська вiдкинутi за Пiренеї у Францiю. Европа стиснута в мусульманськi лещата зi Сходу та Заходу, її врятовує лише навала Чингисхана на Русь.

XV-XVI в.в. - Европа перетворюється на велику теократичну християнську державу. Священна Римська iмперiя стає iмперiєю на дiлi, зi схiдним кордоном - Рiччю Посполитою трьох народiв: польського, литовського та московського. Схiдним кордоном Речi Посполитої є неосяжний Казанський ханат. На пiвднi, на Днiпрi, ляхам загрожують козаки - оборонцi мусульманської вiри.
Русь стає формальною iсторичною назвою територiї проживання народу, що сам називає себе половцями.
Пiсля падiння Византiї Турцiя чинить постiйнi спроби пiдкорити собi Русь.

XVII в. - перебуваючи мiж двох вогнiв - Речi Посполитої та Османської iмперiї - Русь робить свiй вибiр: гетьман Богдан Хмельницький пiдписує у Переяславi угоду з Казанським ханатом. Новоповстала держава прибирає призабуту назву - Золота Орда.

XVIII-XIX в.в. - протягом трьох столiть Евразiя подiляється на такi частини:
1) Християнська Европа - єдина теократична держава.
2) Поганська Азiя - величезнi територiї Сибiру, Китаю та Iндiї, що постiйно зазнають впливу iсламських мiсiонерiв.
3) Золота Орда - iсламська фундаменталiстська держава, яка постiйно перебуває у станi вiйни з усiм свiтом та громадянської вiйни з Половецьким гетьманатом, що без угаву чинить спробу вийти з її складу.
4) Османська iмперiя - федеративна демократична iсламська держава (Еспанiя, Пiвнiчна Африка, Балкани, Близький Схiд, Турцiя).

1914 р. - Перший Свiтовий хрестовий похiд. Европа ледь не завойовує Святу Землю.

1917 р. - до влади у Золотiй Ордi приходить Володимир Iльяс-оглу, виходець з провiнцiйного калмицького ханства, поборник всесвiтнього свiтського Халiфату. Половецькому гетьманату надається автономiя, яку пiзнiше скасовує наступний очiльник Золотий Орди, що приходить до влади внаслiдок заколоту, - Юсуф-султан, колишнiй євнух Володимира Iльяс-оглу.

1939 р. - Другий Свiтовий хрестовий похiд. Османська iмперiя встоює. Свята Земля проголошується нейтральною територiєю, доглядати за якою закликали євреїв з усього свiту. Тут же розташовується резиденцiя Органiзацiї Об'єднаних Народiв - ООН.

1991 р. - Золота Орда розпадається на купу ханств. Повстає незалежний Половецький гетьманат.

2008 р. - Половецький гетьманат готується до вступу до ФОС - Федеративного Османського Союзу - провiдного культурного та економiчного свiтового союзу.

2009 р. - на Британських островах висаджується дослiдницька експедицiя Ацтекiв. Америка вiдкриває Европу. Якою буде вона, зустрiч цивiлiзацiй?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

ги-ги

© В:тал:й, 24-11-2008

Не дотиснув

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Станіслав, 21-08-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© М. Р., 02-08-2008

І грянув іслам…

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Ігор Скрипник, 28-07-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Камаєв Юрій Статус: *Історик*, 28-07-2008

- "Алах акбар" - "Славімо його"

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Роман RemiK Котик, 26-07-2008

Цікаво

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© koka cherkaskij, 26-07-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.88098096847534 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …