Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 10328, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.137.185.180')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Стаття

Чому ми ревнуємо?

© Анютка Петрів , 30-06-2008
     «Я такий (така) ревнивий(ва)!», «Я ревную до кожного стовпа!». Інколи нам все ж зустрічаються такі фрази. Можливо, це стосується наших близьких, а, можливо, і нас самих. Мені стало цікаво що ж підштовхує людей до ревнощів.

     Мудрі люди дають таке визначення слову «ревнощі».
     Ревнощі – це сумнів у вірності, коханні, підозра у зраді подружжя; заздрощі до успіхів іншої людини.    
     Розглянемо спочатку першу частину визначення. Мабуть, кожен мав у своєму серці хоч краплину ревнощів когось до когось. Ну то добре, коли ревнують із явними підставами, а якщо ж ні? Як на мене, той, хто ревнує має пам’ятати про таке:
     №1. Вельми неприємно. Звичайно, коли ви постійно знаходитесь під пильним наглядом своєї половинки та ще й вислуховуєте її докори – це більш, ніж неприємно. Це може стати серйозною підставою для розірвання стосунків.
     №2. Набридає. «Ревнує – значить любить» фраза хороша. Проте постійні підозри у зраді, котрі спочатку скидалися на таку собі веселу гру, з часом набридають та перестають бути цікавими.    
     №3. Страх. Нещодавно я стала свідком того, як моя знайома боялася порвати зі своїм хлопцем, бо боялася того, що він може зробити. Вона так і сказала: «Мені страшна його реакція». Як відомо, людина в гніві – це сильна річ. Це, мабуть, стосується і людини, котру зрадили. Проте хіба вихід залякувати когось? Хіба так той здобуде щастя?
     №4. Нагнітання обстановки. Буди разом із людиною, котра постійно ревнує – неможливо. Це вже радше співіснувати. Коли хтось починає бесідувати про те, що він (вона) бачив(чила) когось із кимось та ще й тим, що вони там робили, це вже, вибачте, без сварки чи шкандалу не обійдеться.  
     То лише мізерна частина кого, як себе почувають люди. Ситуацій, через які починають ревнувати – безліч. Виділю тільки декілька і заодно дам поради щодо того, як звести опал ревнощів нанівець.
     №1. «Я бачив тебе з кимось». Добре, що можеш бачити! А якщо серйозно, то задумайтесь над тим з ким ви бачили своє кохання. Можливо, то був брат, друг, батько… А, може, сестра, знайома, мама… Знайте, що є такі люди, у котрих є ціла купа друзів і серед дівчат, і серед хлопців. Вони розмовляють, радяться, жартують… Ви не повинні бачити у кожній особині іншої статі свого суперника. Покладіть себе на його місце. Можливо, і ви даєте привід для ревнощів?  
     №2. Ти лише мій. Параноя повна! Часто буває, що із ніжних романтичних почуттів виростає бажання перетворити свою кохану людину на свою же маріонетку. Ви забороняєте спілкуватися їй зі своїми знайомими, друзями, родичами, не випускаєте із дому… Проте, повірте мені, з цього нічого доброго не вийде. Ви лише відвернете від себе свою половинку та залишитесь без неї.
     №3. «Ти вдягаєшся занадто відкрито» Старе, як світ. Подумаєш дівчина любить вдягатися відкрито, наносити яскравий макіяж. Подумаєш хлопець любить щось яскраве. Не забувайте, що, по-перше, модно так зараз, по-друге, весна на дворі, по-третє, ви – молоді люди!      
     №4. Недовіра. Як відомо, стосунки, перш за все, ґрунтуються на довірі. Ми довіряємо комусь свої таємниці, секрети і, в решті-решт, себе. Одною зі складових ревнощів є недовіра. Саме тоді ми починаємо ставити під сумнів кожне сказане коханою людиною слово. Але чому вона виникає? Мабуть, згадуються минулі збрешені репліки. Тому знайте: ні в якому разі не збрешіть коханій людині!  
     №5. Виховання. Я не маю на увазі, що батьки свідомо навчають своїх чад ревнувати. Просто усе починається із сім’ї. Коли ми підростаємо, то хочемо створити прототип такої ж міцної сім’ї, яка була у мами і тата. Однак стосунки у сім’ях не завше є гладкими. Діти стають свідками побоїв, сварок, ревнощів.    
     А зараз переходимо до другої половини визначенню ревнощів. Заздрощі до успіхів іншої людини – стара істина і одна зі складових темпераменту українців. Як не крути, сусід пофарбував будинок – і я теж так зроблю! Заздрити можна. Воно навіть інколи і корисно. Проте не потрібно сидіти цілими днями із переповненою душею заздрощів, а щось робити! Хтось отримав відмінну оцінку – і ти постарайся вивчити д.з. на стільки ж; твій друг має дівчину – і ти собі знайди.
     Ревнувати чи ні – це суто ваша справа. Проте пам’ятайте про наслідки. Не давайте приводу для ревнощів та спіть спокійно, згадуючи про чужі досягнення. Веселого вам життя без заздрощів!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

:(

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Володимир Вакуленко-К., 23-07-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© про ревнощі, 01-07-2008

Потвора із зеленими очима...

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Галина Михайловська, 01-07-2008

зауваження

© Олексій Тимошенко, 30-06-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.91318893432617 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …