Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 10064, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.147.17.95')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

А до чого тут труна?

© Віталій Дерех, 09-06-2008
Везли якось глухий і заїка труну у вантажівці. Тобто віз її кульгавий водій, але глухий та заїка були в беспосередній близкості до труни - у бортовому кузові зіла. Машина котилася рівненькою асфальтованою дорогою і на сонечку глухого та заїку розморило. Вони поснули мертвим сном біля порожньої труни.
Незабаром вантажівка зупинилася, у кузов заскочив високий бородань одягнутий у джинси та білу футболку. Бородань зупинив попутну вантажівку на трасі - грошей у нього не було, тому мусів зупиняти попутки.
— Ух! Оце багаж у вас! - Сказав бородань вмощуючись у кутку кузова. - Куда веземо?
Заїка, почувши гостя прокинувся. Глухий спав далі - голос прибульця йому не заважав.
Бородань щось запідозрив. Заїка йому видався підозрілим - не привітався, нічого не вівдповів.
— Якщо заговорю й так не зрозуміє, що кажу - думав тимчасом заїка. - Краще помовчу, ато сміху буде.
— Гм...підозріло дуже, - думав бородань. - Труна підскакує на вибоїнах, значить легка. Легка, значить порожня. Порожня, тоді де ж тіло!
- Чому він так дивиться на ту труну? - думав заїка.- Кого тільки на трасі можна підібрати: злочинці всякі, зеки-втікачі їздять попутками, бо грошей не мають і від міліції ховаються... а труна золоченою бляхою оббита. Може поцупити хоче!
Бородань продовжував вивчати поглядом труну.
— Де ж тіло! Де тіло! - думав нервово бородань. - Цей другий якось підозріло нерухомо лежить. Побілів весь. Я так кричав, а він не прокинувся. Не помітно й щоб дихав він. Точно! Труп, Треба перевірити, як би перевірити...
Заїка уважно вивчав бороданя.
— Сині джинси, що це за плями... кров... точно кров, просто висохла, тому зелена.-думав він. - Він напевно вбивця якийсь... Ай!!!ааа!!! що він робить!
Бородань підняв з дна кузова обрізок металевої труби та гупнув нею прямо біля голови глухого. Той не прокинувся.
— Не реагує! Точно труп! - думав бородань. - А цей мовчун щось з ним нехороше зробити хотів! Тому з машини витягнув!
- Вбивця він вбивця! - подумав заїка, і хотів це вже було сказати воголос. - Вбб...вв...бб...вббб...вби....вбив....
— То це ти його вбив?! - крикнув бородань.
В цей момент вантажівка зупинилася, бородань з заїкою попадали. Глухий прокинувся, бородань помітивши, як "воскрес" недавній покійник пополотнів з жаху. Задній борт вантажівки відкрився. Заїка, бородань та глухий побачили кульгавого водія машини. У руках він тримав обріз рушниці.
—  Куди ж ви, м'ясце моє живеньке, зібралися, - сказав хижо бородань. Він був власником невеличкого ковбасного цеху.- Ану швиденько по мішках позалізали! Ви вже не люди! Ви м'ясо!
- А до чого тоді тут труна, - подумали одночасно бородань, заїка і глухий.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Пиши по більше таких влучних історій. Таке варто читати.

© Елін, 13-06-2008

Коротко і ясно і ще й пак розумно!!!!!!!!!!!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Елін, 13-06-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 2.0277450084686 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …