Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 10027, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.119.131.178')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для дорослих

Тролі

© Олег Derim, 06-06-2008
    Бог створив людину, а людина створила тролів. Маленьких та кусючих. І вони виникали після кожного необережного слова людини. Варто лише було лайнути сусіду, як з’являвся троль. А після особливо закручених висловлювань на світ Божий приходила й повисала на людині ціла низка тролів. По вулицях ходили вже не люди, а якісь різдвяні ялинкі, увішані тролями. І боротися з ними було неможливо.  А коли накопичувалася критична маса тролів, людина сама перетворювалась на одного з них. Так за якийсь десяток років після створення світу, він – світ тобто – був заселений виключно тролями. Але Бог не планував цього. А до того щоби застосувати потоп його ще не довели. Треба було щось робити. І Бог створив Пробачення, химерне створіння, яке було настільки легким (легше воздуха), що могло взагалі вилетіти поза Землю, якби не чергове Боже диво (він любив їх творити): він примусив його не просто валятися на землі, але й зробив доступним до кожного. Якось один троль знічев’я підібрав його та кинув в іншого (їм, до речі, більше подобалося кидатися камінням, але це почало трошки набридати), той же чомусь почав перетворюватися на щось давно призабуте – людиноподібне. Зрештою, найбільша метаморфоза відбулася все ж з першим… ні, вже не тролем – людиною. Оцей перший і закидав скільки міг тролей Пробаченнями. Щоправда, у відповідь він отримав аж ніяк не подяку…  
    Минали роки. Маленькі тролі прийняли на озброєння теорію природного добору. І вижили з них найменьші та найнепоказніші (так їм легше було ховатися від людського ока). Але й людство вигадало чарівну мережу, в якій само і заплуталося. Проте й від неї, була якась користь – тролі ставали видимими. Причому не лише для людей, але й для себе самих. Внаслідок мутацій, пов’язаних із природним добором, у деяких тролів навіть розвилося гостре почуття справедливості, яку вони вимагали, щоправда, тільки для себе...
    І знову людство повстало перед проблемою тролів: хтось потрошки перетворювався на них, а хтось гидливо відвертався від цього процесу, не помічаючи, що й на ньому висить чимало тролів. А про диво Боже всі й забули, а воно все так же валялося у всіх під ногами…  

(Може подаруємо один одному Пробачення, навіть якщо ми ні в чому й не винні, а? Пробачте)

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

І що воно таке?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Володимир Читай, 05-07-2008

Навіть не знаю, як назвати....

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Галина Михайловська, 07-06-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.2483649253845 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …