Смугастий буряк дійсно смугастий, як розріжеш. Біло-бордовий. То такий сорт.
Не повірите, але такий буряк ще називають "борщовим", він дійсно додає борщу неповторного смаку.
В нашій місцевості борщ варять або на такому смугастому буряку, або на бордовому та смугастому навпіл. Є й такі, хто поважає виключно смугастий.
А деякі, кому я казала, що варю борщ виключно з "вінегретного" буряку, питали, чи я не дурна?
Борщ зі смугастого буряку виходить дуже смачний, але світлий. Того й називають: "білий борщ".
Якщо захочете зварити такий борщ, купляйте свинину. Непогано також додати не томат-пасту, а свіжі чи квашені помідори.
ND
© анонім (80.93.126.—), 24-12-2008 |
Ноель, все виглядає доволі апетитно, але навіщо туди пхати якийсь "смугастий буряк"??? Що то за фрукт? Якщо є нормальний бордовий,аж чорний столовий буряк???
© koka cherkaskij, 24-12-2008 |
Ось якби до таких рецептів ще й повара-китайця... хай би куховарив. А сама я таке тільки їсти можу. І то, частіш за все, похапцем - а тоді навіщо ж такі кулінарні тонкощі й досягнення? (:
Оце начитаюся і піду картоплю варити, в кожухах. А тоді ще й капустки дістану кислої з цебра. І олії смаженої, шкідливої для здоров я. А що ? Теж непогано...
Галина М.
© анонім (77.120.128.—), 18-12-2008 |