Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 16325, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.211.203.45')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Поезія Щоденник

Нові проекти

© Оксана Яблонська, sevama, 22-06-2009
Урра !!! Це сталося!!!! Акція ПЛАСТ у книгарні на вул. Пушкінській 8-А відбулася!!! Там виявилося багато місця і, дяка Богу, провокативні розмови про те, що місця мало й ніхто не поміститься не спрацювали :) (а може спрацювали саме таким чином, що бажаючі посходилися, щоб бути першими у центрі подій) :)
Працівники книгарні - пані директорка Любов Владиславівна, пані Людмила Вікторівна, пані Вікторія, пані Юля - повідсовували убік усі столики, що стоять по центру книгарні, і там виявилося місця ого-го !
Можу похвалитися чудовою організацією акції - було безліч класних фотографів, а співочільник гутірки українських поетів sevama Владислав Біляченко знімав відео для проекту ДОС - літературно-музичного відеожурналу.

Усе відбулося за планом. Ми розпочали вчасно. Спершу я представила саму акцію ПЛАСТ.
Розказала про те, що у літературі, як і у всьому світі, завжди існує протиріччя вікових стихій. Старше покоління письменників посіло свою нішу. Більшість конкурсів мають вікові обмеження до 30-ти.
Молодь для привернення уваги використовує СЛЕМи та виступи у різних місцях - від ринків і до кав"ярень.
Слово від автора до читача торує довгий шлях. Книги у книгарнях, у більшості випадків, російською мовою. Українські книги коштують дуже дорого. Українські книгарні часто закривають або перетворюють на харчевні. Нині можна опублікуватися у мережевих виданнях - на поетичних сайтах, але лише невелика частина їх є україномовними (це Гоголівська Академія, Поетичні Майстерні, гутірка українських поетів sevama, ІнЛіт (інша література), ЛітАкцент та кілька інших).
Щоб у молодому віці видати свої твори, треба мати великі кошти або спонсора, якому часто треба платити не тільки фінансово, а ще й морально.
Тому ми розпочали провокацію. Провокація - це виклик. Ми кидаємо виклик суспільству для привернення уваги до літератури, для пошуку дотиків поміж автором та читачем, для скорочення шляху Слова від автора до читача.

Ми пропонуємо проект ПЛАСТ - провокативно-ліричну антологію сучасної творчості:
- виступи майстрів слова декламованого й співаного,
- зустрічі видавців і читачів
- вживу й віртуально,
- у книгарнях і навчальних закладах,
- у приміщеннях і поза ними,
- у різних містах,
- з авторами різного віку й рівня відомості,
- з України і закордону,

і вивершиться це виданням повноформатної збірки творів.
Яка вона буде? Це поки таємниця. І в цьому теж – нотка провокації..

Кожна подія ПЛАСТ буде пов'язана із акцією ДОС і анонсуватиметься на наших сайті sevama.at.ua та порталі sevama.uaforums.net

Тут я передала слово пану Владиславу, який прорекламував свій проект ДОС.

Говорив пан Владислав чітко і цікаво (це я хвилювася і, здається, голосно гукала). Розказав про те, що більшість акцій у мистецтві відбувається за малої кількості люду, що бажаючі побачити ті акції, не завжди можуть прибути, що завантаження у мережу чи з неї інформації, займає багато часу і, що він пропонує проект ДОС - літературно-музичного відеожурналу, який містить:
- виступи поетів і письменників
- виступи митців Співаного Слова
- покази нових книжок
- культурно-мистецькі події (фестивалі, спектаклі, вистави на вулиці, вертепи, маланки, тобто будь-які прояви живої душі нашої Нації).

Для повноцінної роботи проекту ДОС потрібна допомога волонтерів, які зголосяться робити фото і відеозйомку і поширювати літературно-музичний відеожурнал.

Журнал:
- наповнюється відеоматеріалами волонтерів
- поширюється через мережі громадських організацій
- носієм є двд-диск, який можна копіювати для друзів.


Ключовим місцем для вкидування в Націю нових виходів журналу є ПЛАСТ-події (своєрідні флеш-моби), які організовує Гутірка Українських Поетів Sevama.
Оголошення про ці події розміщуються на форумі Sevama, а також в соціальних мережах та інших місцях альтернативного інформаційного простору.
Пан Владислав подякував усім за підтримку і, особливо, Олесю Бережному за його фразу «поезія – справа національної безпеки»
та Артему Полєжаці за його сумне, хоча й сказане з іронічною посмішкою «поети зараз читають для поетів»
і багатьом-багатьом незабутнім дивакуватим людям, які чомусь продовжують народжуватись у світі споживацької стихії...
Далі передав слово мені і ми почали.

Того дня декламували:

автори
Наталка КЛИМЕНКО,
Оксана ШАФАРЕВИЧ,
Карина ТУМАЄВА,
Олександр ТКАЧУК,
Олена БАГРЯНЦЕВА,
Олена БІЛОЗЕРСЬКА,
Юрій РУДНИЦЬКИЙ,
Юля СМАЛЬ

читець
Тарас ПУШКАР (твори його мами Олени ПУШКАР),
а ведучий радіопередачі "Молода Література" Петро ЩЕРБИНА ще й написав експромт про усіх присутніх.


Усім декламаторам задавалося провокативне запитання. Задум був таким, щоб кожен попередній учасник провокації запитав щось у наступного. Таким чином, було цікавіше і усі мали можливість запам"ятати виступаючих :)

Гутірка українських поетів sevama успішно справляється зі своєю місією - трампліну для обдарованих. Нам приємно, що ми дотичні до уже сформованих талантів. А більшість із відкритих нами зірочок, уже успішно виступають на інших сценах та задіяні у різних літературних проектах.

Фото і відчуття http://sevama.uaforums.net/post54513.html#54513


Оксана Яблонська,
співочільниця гутірки українських поетів sevama

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.89391589164734 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …