Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51024
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 8945, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.119.105.239')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

люсі

© Мар'яна Максим'як, 04-04-2008
Люсі, моя солодка Люсі. Сонце котиться на захід і малює промінням на твоїй тонкій та ніжній шкірі поцілунки та печаль. Я бачу, як ти лежеш посеред кімнати просто на підлозі, хочеш впіймати останні краплини світла, випити їх, втопитись в них. І не можеш. Ти заплющуєш і плачеш. Тиша, що проростає з-під підлоги, пестить тебе: твою білу шкіру, твоє світле коротке волосся, твої тендітні зап'ястя, твої гарні вуста. Я бачу, як ти сумуєш, відчуваю, як пахнеш – солодко-ванільно, аж до запаморочення в голові та серці. Люсі, Люсі. Ніжна, беззахисна дівчинка. Ти стала порожня, як сади у грудні, як покинуті будинки. Ця тиша, ця химерна тиша, тільки вона здатна лікувати тебе. Ти плачеш і сльози твої мають запах дощу. Мені так хочеться торкнутись тебе і втішити. Але сонце заходить і проміння вже не пестить. Люсі, моя солодка тиша. Я хочу сказати тобі: не плач, Люсі, не плач ніколи. Це життя настільки просте, що складність його ми ніколи не зрозуміємо. Не плач, Люсі, твоє лоно ще наповниться промінням і світлом. Твої пальці торкатимуться його і говоримуть мовчанням. Але вона не чує мене. Тиша проростає і накриває її. Бути порожньою, бути без зародка у своєму тілі – навмисна забавка Люсі. А тепер вона порожня, чиста і суха. Немає більше проміння, немає більше слів. Вона закриває всі двері, згортається у тендітний клубок. Я знаю, вона думає, що це кінець, що всі покинули її, забули, що порожнеча розростається і поглинає, поглинає, поглинає… Не плач Люсі, моя солодка Люсі. Моя терпка тиша.

Я пам’ятаю тебе.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© zair, 05-04-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.9935410022736 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …