Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51016
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 708, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.117.196.184')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щось таке...

* * * Чому, щоб звільнити душу треба вбити людину...

© Юрій з Підляшшя, 08-02-2006
Чому, щоб звільнити душу треба вбити людину. Дорога увічність веде через цвинтар тілесної іпостасі. Для чого смертні присуди, якщо приспішують вічність? Заперечите цю вічність і безсмертя? То до чого так вперто всі свої дні йде людина?
Смерть нас чекає за простором літ і днів. Наближаємося до неї зі стривоженою душею, як перед зустріччю своєї першої і найбільш коханої... Полишивши тіло простягаємось душею до своєї причини і мети. Живемо, щоб умерти, а й досі не знаємл, що це смерть – вміємо лише вірити в життя після неї. А якщо так – навіщо ж життя перед нею?
Князю Даниле. Питаєш поглядом тіні своїх давно згаслих очей, хто я. Жалібна ця зустріч. Ти лише тіннб себе, я лише тінню людини, яка будувала держави й міста. Але ти не заплачеш, бачивши перед собою не свого нащадка, а живу, вдягнуту в тіль тінь людини – тінь твою, твоїх дружинників, архітекторів кам’яних святинь...
Може я твій сучасник. Народився рівно в сімсот літ після твоєї смерті. Народився і жив літа, літа, літа... й зусім не промайнуло мені через думку, що я, хоч живий – лише тінь. Бо чим, як не тінню є людина без пам’яті роду, без волі діяти за закликом крові пролитої в боях.
Минулі бої, минулі герої (у нас все минуле?!). Де ж їхній прах, зложений у святинях серед свічок запалених на пам’ять і на пошану. Де оплачена їхньою смертю воля й слава імені нашого? Їх мільйони. Блукають у пітьмі безпам’ятства нащадків, бродять у крові і несуть свої голови – зрубані шаблями, катівськими мечами, прострілені кулею...Бредуть, тиняються при сонці, що праворуч і при місяці, що ліворуч хреста їхнього, не вмівши возвести стін свого дому.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8965470790863 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …