Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51016
Рецензій: 95760

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 6388, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.117.183.150')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

Важко бути богом

© vimlut, 25-09-2007
  Вокзал поволі танув у холодних осінніх сутінках. Коли ніч сховала останні вогники триклятого міста він вимкнув телефон, залишаючи позаду божевілля нічних чергувань з блідо-сліпучим світлом люмінесцетів, вївшимся в тіло запахом смерті ретельно вибілених коридорів, і тільки розмірений стук каталки між плитами «цок-цок» під огидний регіт хірурга – «Я сказав у морг, значить у морг», протираючи окуляри сірим від поту халатом.

  Дешеве вино і напівпорожня пачка цигарок робили своє діло. Він пристав до компанії студентів, які грали в карти у сусідньому купе і, відчуваючи як хміль приємно розпливається тілом, горланив соромницькі пісні, поки не розбудив провідницю.

  «Та хто ти така! У відпустку їду-на, дивись! Ось квиток, ось паспорт. Яка міліція?! Лікар я, розумієш? Ре-а-ні-ма-то-лог. Людей з того світу витягаю, а тут ти з своїми правилами. Ну хоч ви їй щось скажіть, вона ж мене не хоче слухати -  думає п’яний! Так, п’яний, п’яний – я батьків ваших рятую…інфаркти, інсульти, не дай Бог, звісно, такого, та все ж буває як навезуть цього добра…Два роки не відпочивав, бо нікому було замінити, а тут ще ти…»
Хлопець, який весь цей час сидів непомітно у кутку, положив гітару і підійшов до нього.
- Не всіх
- Що не всіх?
- Не всіх рятуєте.
  Він вийшов, залишивши на столику недопитий чай.
- Ви не дивіться так-в нього мати померла тиждень тому в лікарні, щось із серцем.
- Де? Не могло такого бути! Хто чергував?
- Не знаємо… він, бачите, все мовчить.
                                                                                   ***
  Пісок на дотик був вогкий і холодний. Починався дощ. Він лежав горілиць і дивився у сіре небо, розмальоване чудернацькими білими вихорами крізь які де-не-де виринали сонячні промені, забарвлюючи хмарки у теплий, золотий колір. Кілька краплин впали на обличчя, губи ледь затремтіли, ніби він розмовляв з коханою людиною і боявся необережним порухом зруйнувати цю дивну мить, що так нагадала дитинство. Десь гуркотіло море і хвилі розбивалися о порожній берег, відлякуючи бризками застиглих у вітрові птахів.

"Не всіх рятуєте."

- Що ж,- прошепотів, намагаючись відшукати потрібні слова. - Пробач, хлопче. Не всіх…  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

І справді важко...

© Орислава, 19-12-2007

Неврятовані

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Остап, 25-09-2007

Щемна реальність

© , 25-09-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.946319103241 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …