Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 46456, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.131.110.169')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза новела

ДІАЛОГ З ЛЮБОВ'Ю

© Лідія, 21-09-2018
                      
     Ніч. І знову не було сну. Тиждень тому він сказав :
- Вибач, але у нас нічого не вийде. Справа не в тобі, справа в мені. Не ображайся.
Ці слова, в різних варіаціях чула незліченну кількість разів. А іноді вони зникали просто так, без слів. І це було боляче і прикро.
Знову долали думки: «Що, ну що я роблю не так? Чому мені так не щастить? Ну я ж не потвора, не дурна, не «мимра» яка-небудь. Але все не в радість, тому що в моєму житті немає Кохання. У моєму житті воно зовсім, відсутнє!... ».
Здається, плакала. І в якийсь момент впала на коліна і, звертаючись до Всевишнього, пристрасно почала благати: «Господи! Будь ласка! Я так хочу Кохання! Я не можу без Любові! Нехай до мене прийде Воно - Щастя, чи Нещастя, але хочу Його відчути! Ну будь ласка, будь ласка! ». І Бог почув.
- Я прийшла, - сказала Любов. Я біля тебе, - повторило Кохання. - Поглянь на мене.
Вони сиділа в кріслі біля вікна. Обнялись. Вигляд у Любові був втомлений, і схожа вона була на замучену побутом домогосподарку. А Кохання світилося усміхом. Мабуть, сумніви відбилися на її обличчі, бо Любов усміхнулася і сказала:
- Я міняю лики. Я можу бути такою ...
Вона миттєво перетекла в образ чудової Жінки, що іскриться щастям і недоступної Снігової Королеви.
- І такою ...
На місці Королеви сидів веселий карапузик років п'яти, перемазаний шоколадом а, Кохання обціловувало його...
- І такою ...
Ніжний образ юної тоненької дівчинки, що грає на скрипці.
- І такою...
Так, напевно, виглядала пристрасна, вогненна, неприборкана Кармен.
- Загалом, у кожного своє уявлення про нас, але ми - підбили підсумок.
У кріслі сиділа Засмучена Домогосподарка.
- Ти кликала мене. Навіщо? - нетерпляче запитали Кохання і Любов.
- Ну як навіщо? - розгубилася. - Хочу кохання… Хочу, щоб любов була в моєму житті. Завжди. У всіх є і у мене має бути.
- Я нікому нічого не винна, - м'яко заперечила Любов. - Там, де звучить слово «повинна», я не живу, - додало Кохання. Я йду. Або вмираю.
- Хіба ви не безсмертні? А чому вас двоє? - здивувалася жінка.
- Ми – одне ціле. Нас часто вбивають. Кохання помирає, але я воскресаю, як птах Фенікс, що відроджується в іншому місці, в іншій якості, в іншому образі. Так що в якомусь сенсі Ми - безсмертні.
- Але як можна Вас вбивати? - продовжувала допитуватись.
- Любов убивають Претензіями. Образами. Брехнею. Зрадою. Ревнощами. Прагненням володіти мною безмежно. Одним словом «повинна» підкорятись, - сумно відповіла Любов. - За свою історію людство придумало дуже багато способів вбивства.
- Так, Любов часто буває нещасною, - тихо сказала я.
- Ні, моя дорога. Любов - це і є Щастя. Якщо Любов нещасна, то це не я, ти мене просто з чимось переплутала.
- Але з чим Любов можна переплутати? - ще більше здивувалася.
- З пристрастю. З бажанням бути хоч комусь потрібною. З прагненням довести, що ти не гірше за інших. З прихованою користю. Мало з чим? Люди - так фантазери... Більшість з них просто не знає, що таке Справжнє Кохання.
- Але почекай ... Адже я прочитала стільки книг про любов! Всім відомо, що таке Любов ... Ромео і Джульєтта ... Отелло і Дездемонна ... І це ж все через Любов?! Через тебе? Хіба ні ???
- Ні, - сумно відповіла Любов. - Це через страх. Страх втратити. Страх бути відкинутим або обдуреним. Страх залишитися одному. Страх перед засудженням. Цей страх вбиває Любов. Ось так, моя люба.
- Чому ти минаєш мене стороною? – заплакала.
- Тому що ти мене боїшся, - втомлено пояснила Любов. - Я приходжу, стою поруч, але ти віддаєш перевагу собі і не бажаєш відкритися. Не прагнеш бачити мене. І не приймаєш у своє серце.
- Я? Боюся ?? Любові ??? - обурилася. - Але це неправда!
- Ти боїшся болю. Для тебе Любов - це неминучий біль.
- А хіба не так ??? - запально запитала я.
- Що буде, якщо висмикнути крила в метелика? Або стиснути його в кулак? - продовжувала Любов.
- Він загине, - тихо сказала я.
- І я гину, коли мене намагаються втримати. Затиснути в кулак ... - сумно сказала Любов. - Що ж ви зі мною робите, люди? А з собою ЩО? ...
Нависла тяжка пауза. Ми мовчали. Переді мною пронеслися картинки з власного життя. Скільки разів стискала кулак! Хапала за крила! А потім страждала над холодним тілом Любові, не розуміючи, чому вона померла.
Любов похитала головою, немов читала мої думки.
- Ти поводилася, як нерозумна дитина. Ти завжди прагнула: схопити, утримати, не пустити, взяти в полон. Це так по-людськи!?
- Любов, що я можу зробити для тебе? - крізь сльози запитала я.
- Прийняти мене, як Дар. І не перешкоджати вільному польоту. Просто - дай мені місце на своїй долоньці, - попросила Любов,
- і ти більше не підеш від мене? - запитала знов.
- А я ніколи не йшла, - сказала Любов. - Я завжди поруч. І завжди чекаю... Відкрий серце і чекай…
Сльози пройшли з легким дощем. Калюжі блищали,  листя було глянцеве, а повітря - свіже.Світ став оновленим і дуже радісним. З того боку вікна, на склі сидів розкішний, неймовірно красивий МЕТЕЛИК!


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© ВЛАДИСЛАВА, 26-09-2018
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.82251000404358 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …