Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 46430, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.138.134.107')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Фантастика

Пошуки дому (розділи 31-37)

© Tetiana Bila-Vahromeeva, 15-09-2018
Розділ 31
Ми летимо у напрямі таємничої печери. Вадим встановив попереду космічного міні-корабля лазерну установку, яка дає могутній направлений промінь. Цим променем можна спалити все в лічені долі секунди.
Звичайно, поки ця установка в режимі, що чекає.
Ось ми виявляємося біля тієї самої печери. І ми влітаємо в неї, включаючи відразу лазер, проходимо через цей часовий простір і...
І ми опиняємося в порожнечі Космосу…, ми летимо в космічному просторі на нашому космічному кораблі.
Так, значить, судячи з усього, планету зруйнували. Що? Як? Напевно, той метеоритний дощ, тільки кам'яні краплі виявилися напевно дуже великими, раз планета кудись зникла. Тільки на місці траєкторії обертання по колишній орбіті Білої планети навколо її зірок танцюють вічний танець якісь кам'яні глиби.
- Так, тепер важко буде повернутися назад. – Сказав Вадим. – Ніхто поки не жаліє?
- Ще не знаємо. Побачимо.– Відповів Аркадій.
- І тут була така красива планета? А зараз замість неї з'явився на її місці білий пояс астероїдів. – Тамара не могла повірити в те, що відбулося.
- Отже, нам треба слідувати в цьому напрямі. – На екрані капітан розвернув карту і показав пальцем, куди потрібно летіти. – Тільки це карта іншого вимірювання, нашого. А тут все може сильно відрізнятися.
- Нічого, знайдемо! Що ми втрачаємо? У нас їжі вистачить на всіх нас і на наших майбутніх дітей. І місця досить жити на цьому маленькому кораблі. Я думаю, тут ще поміститься чоловік двадцять. – Оглядався Аркадій.
- Тільки нашим правнукам буде тісно. – Відмітила я.
- Ми ж хочемо знайти нашу Землю, значить, знайдемо її. – Підбадьорила всіх Тамара.
- Так, красотіще. Космос і тут прекрасний. Тільки зоряна карта інша.
- Шукатимемо наш Чумацький шлях. Приблизно знаємо, куди треба слідувати. Звичайно, карта інша, але дуже схожа. Я думаю, ми з легкістю знайдемо нашу Галактику.
- Слухайте! – Почав Вадим. – Ми ж можемо завантажити дані про нашу планету в пошуку в бортовому комп'ютері, а потім включити навігатор і за допомогою наших вбудованих телескопів проглянути увесь цей простір. Знайде сама програма нашу Землю. Це зробить сам комп'ютер за допомогою завантажених нами даних про Землю.  А потім сам навігатор автоматично побудує найкоротший шлях до Землі. Звичайно, ми побачимо список зі схожих на Землю планет. Тоді, якщо наша Земля виявиться непридатною для життя, то ми спробуємо щастя на інших схожих планетах. А поки влаштуємося зручніше і насолоджуватимемося нашим польотом в новому космічному просторі, небаченому нашому людству.
- Тут може існувати інше людство. – Зауважив Аркадій.
- Тут що завгодно може бути, як і скрізь.
- Хто зі мною в шахи пограє? Ніхто не хоче? – Здивувався Аркадій.
- Тут небо ще прекрасніше, ніж там, де залишилися інші. – Відповіла я.
- І скільки ще таких паралельних світів? І як їх побачити? Нам і декілька, скажімо, п'яти, життів не вистачить вивчити і пролетіти весь Космос, якщо він різний у всіх вимірюваннях. І особливо якщо цих вимірювань нескінченна множина. Як це все вміщається в цій порожнечі? А і порожнеча є матерією, яку ми не бачимо. – Все заглиблювалася і заглиблювалася в свої роздуми Тамара. - А де Божественний початок? Він є. Але в чому він? У цьому світовому розумі? А де тут цей світовий розум? Чому ми не думаємо однаково? Або думаємо? Так, треба ж ще уміти підключатися до світового розуму.
- Я читала, що за рахунок існування світового розуму легше вивчати ті іноземні мови, які відомі багатьом. А найважче вчаться мертві мови, якщо їми володіє всього декілька чоловік. – Підтримала я роздуми Тамари.
- Навіщо тобі вивчати іноземні мови? Адже у нас є автоматичні перекладачі, які розпізнають, перекладуть будь-яку промову потрібною тобі мовою і твоїми солодкими виступами донесе до іноземців. В даному випадку – інопланетян. – Поправив Аркадій.
- Не завжди ж будуть під рукою в потрібний момент наші пристрої-перекладачі. – Захищала я свою думку.
- Цей Космос нескінченний. І ми все одно поки летимо без заданої траєкторії. Може, фільм подивимося? – Запропонувала Тамара.
- Я за! – Відповіла я.
- Можна. – Сказав капітан.
- Чом би і ні. – Погодився Аркадій. – Подорож видасться довгою.
- Я хочу розумний. – Попросила я.
- Може передачу, що скачали з Географікса? – Порадив Вадим.
- Ні, хочу фільм. Корисний, романтичний, розумний. – Наполягала я.
- У мене є пропозиції. Ось. Цей. – Аркадій прокручував на екрані списки фільмів, з яких ми почали вибирати.
- Ні, цей не хочу.
- Я цей дивився.
- Не хочу ужастіки.
- А ось цей?
- Я хочу нормальний фільм, а не той, де комусь голову відривають іклами.
- Так от, він розумний, тільки з жахами.
- Давайте інший.
- Тут у нас зібрана вся колекція світового кіно за всі ці сторіччя. Завжди можна що-небудь вибрати на будь-який смак. – Сказав Вадим.
- Це копія? А оригінал залишився на основному кораблі?
- Сумніваюся. – Відповів Вадим. – Наша ідея порятунку не була прийнята урядами країн. Вони не повірили нам. І ми узяли з собою тільки копії.
Розділ 32
Ми її знайшли. Вірніше, її знайшов наш комп'ютер. Він видав список з чотирьох схожих планет, але ми думаємо, що вона – це найближча до нас планета з цього списку. Навігатор вже збудував якнайкращі шляхи проходження до всіх планет з цього довгожданого списку. Залишилося тільки перепрограмувати бортовий комп'ютер на нову траєкторію.
Ми чекали цього вісім місяців. Рухаючись скачками, чергуючи негативну швидкість із звичайним польотом.
Так, це швидко не вирішується. Але і на те спасибі нашій автоматиці – вона робить за нас роботу. Ми б ніколи самі не справилися.
Хвилювання, переживання…
Зустріч з нашою планетою Земля…
Яка вона? Наскільки хороша і прекрасна?
Невже мрія Вадима побачити море і поплескатися в нім тепер – це справа часу. Вона ось-ось здійсниться.
Земля від нас знаходиться далеко. А ми не можемо постійно летіти на негативній швидкості: кожного разу після її включення нашому міні-кораблю доводиться відновлюватися по декілька днів. Тому рухатимемося знову таки з максимально можливою постійною швидкістю, періодично вдаючись до використання негативної швидкості.
Ми продовжуємо шлях крізь невідомий Всесвіт, що небагато нагадує наш Космос, назустріч своєму дому, який може бути зовсім іншим.
Що нас чекає? Земля в процесі формування? Але тоді наш комп'ютер не розпізнав би її як нашу планету? Або вона в завершенні остаточного формування? На ній є живі істоти? Або ці форми істот обмежені тільки бактеріями? Чи лякають поверхню величезні монстри – динозаври? Які тварини мешкають? Чи є люди? І на якому вони етапі розвитку?
Дарма ми туди поспішаємо? Або це нам необхідно? Чи не можна знайти будь-яку першу відповідну планету – і там освоїтися?
Або присвятити своє життя вивченню цих безгранних простір, кружляючись в корабельному танці навколо планет, погостювавши на кожному небесному тілі зовсім трохи?
Ми давно слідуємо до наміченої мети, подорожуючи по цьому нам чужому вимірюванню, але навколо все та ж одноманітність різноколірних вогнів зірок в їх вічностях, так само відображеного світла зірок від планет.
Ще небагато – і мета близька…
- Як види? Подобаються?
- Вже не вражають…
Подібність, як би сильно не уміла людина йти в себе, в свій внутрішній світ, в свої роздуми, одні і ті ж види за ілюмінатором – вони навантажують і пригнічують, труять поступово, з'їдають зовсім непомітно, а коли помічаєш – так тебе вже і немає зовсім.
Скільки б ні було невивченої інформації на кораблі, скільки б ні було розваг, яким би масштабним не був віртуальний світ, створений комп'ютером, ми повертаємося в реальність. А реальність – знову лякає все тим же вчорашнім виглядом.
Хай ми просунулися ще, хай позаду вже інші зірки. Але це все одно зірки. Вони так схожі одна на одну…
Ми не хочемо зупинятися і розглядати планети, що трапляються на шляху. Ми хочемо швидше дістатися до мети. А відповідно наша подорож проходить тільки в транспорті, без зупинок і без прогулянок в місцях зупинок. І ми бачимо все тільки з боку, тільки віддалені силуети.
- Скільки нам ще летіти?
- Я, думаю, декілька днів до того, як ми побачимо Землю без приладу, тобто на власні очі.
- Вже?.. не дочекаюся ніяк…
Розділ 33
Ми готуємося до посадки. Планета виявилася тією, про яку мріяли. Це саме наша Земля, але тільки молодше.
Ми просканували поверхню – все безпечно. Нічого не немає, що може нам загрожувати.
Це точна копія нашого старого дому. І тут живуть люди. Ми ще не зрозуміли, на якому етапі розвитку людство, але точно не на високому: інакше ми б виявили розвинені міста і підземні споруди. Але нічого цього немає. Ці люди живуть на поверхні маленькими групками. І нічого схожого на зброю не виявлено нашими скануючими пристроями.
Ми зробили все необхідне для підготовки до посадки, зокрема приготувалися заразом і до ворожої зустрічі.
Вадим управляє кораблем і ми вже все ближче і ближче до поверхні двійника нашої Землі.
- Господи, приземлилися! Нарешті!
- Як добре! Ми вже удома!
- Чого Ви сидите? Готуйтеся до виходу! Раз-два! Пішли!
- Треба опам'ятатися.
- Від чого? Що тут такого? – запитала я.
- Зараз. Передихну трохи. – Сказав капітан. Але видно було, як розхвилювався Вадим під час дотику з поверхнею.
- Ти вперше на Землі? – посміялася я.
- Я зараз. – Відповів мій чоловік.
Ще трохи – і ми зробимо крок на зустріч до цього світу. Люк відкривається. Ми стоїмо в захисних костюмах від нападу і зі зброєю в руках. Оглядаємося. І бачимо, як застигли людиноподібні силуети біля нашого космічного корабля.
- Ну що? Так і вирячимося один на одного? – Прошепотів Аркадій.
- Вони в шоці. – Відповіла я.
- І не тільки вони. – Підтвердив Вадим.
- Залишається мені додати своє слово для посилення такого важливого моменту, щоб потім не було образливо, що я нічого не сказала. – Зауважила Тамара. – Гаразд, скажу: «Ми раді вас вітати!»
На нас так дико дивилися ті дуже схожі на нас істоти. І вони просто неначе перетворилися всі одночасно в камінь.
Тут несподівано хтось з цих «каменів» щось прокричав – і всі впали на землю, щоб нам преклонитися.
- Що там перекладач сказав? – Поцікавився Вадим.
- Він ще розшифровує, підбирає закономірність цієї мови. – Граючись з пристроєм-перекладачем, Аркадій намагається сам зрозуміти значення мови місцевого населення. – Хвилину, зараз… Ось: «Це Боги!». Вони сказали: це Боги.
- А мені подобається ця ідея. Як тобі моя божественність, Вадим, мені йде? – Посміялася я.
- Ти красива. – Відповів мені мій чоловік.
- Ну, раз ми Боги, треба поводитися належно. – Дав пораду Аркадій. – Пішли…
- Почекай, не поспішай. – Перебив капітан. – Ми ще не знаємо намірів всіх інших. Корабель закриємо. Зброю візьмемо з собою. Захисні костюми не знімати. Не відходити один від одного.
- До речі, капітан, а де ми приземлилися? – Поцікавилася Тамара.
- Біля моря. – Відповів капітан і досить посміхнувся.
- Мрії збуваються. Потрібно тільки наздогнати свою мрію. А для цього треба побігти за своєю мрією, куди б вона не поспішала. – Пофілософствувала я.
- Точно! – Погодився Аркадій.
- Ну, пішли! Підемо знайомитися.
Ми вийшли з корабля. Він автоматично закрився. Вадим включив дистанційно блокування і поставив на сигналізацію, щоб ми знали, коли його потривожать. Якщо взагалі це відбудеться.
Ми поступово йдемо, обходимо лежачі обличчям вниз тіла. А ці люди навіть і не сміють поворушитися.
Так, вони дикі. Це зовсім дикий народ. Хоча… вони ж одягнені. Значить, вже щось уміють цивілізоване, крім пошуку і добування їжі.
- Що ми їм скажемо?
- Скажімо, що ми Боги, раз вони так цього хочуть. Вони ж не зрозуміють, що ми з цієї ж планети, але тільки з іншого вимірювання і з іншого часу. Це людині з майбутнього поясниш, що ми з минулого. А навпаки – важко. Особливо, якщо знаходитися на такому рівні, на якому знаходяться ось ці милі створіння.
- Так, людині 21-го століття поясниш, що ти з 22-го. А ось житель 18-го за такі спроби сказати щось подібне, що ти з 22-го сторіччя, тебе відправить на багаття і назве чаклуном. Правда, стародавня людина поступить трохи краще: вона просто преклониться перед тобою, щоб тебе не прогнівати. Що і роблять зараз ось ці чоловічки.
Коли ми пройшли цю купку людей і попрямували далі, жителі цієї планети встали і пішли за нами, тримаючи велику дистанцію. А коли ми оберталися, то вони зупинялися і знову примикали до землі. На це було смішно дивитися.
Але ми не сміялися. Це неповажно до них.
Ми огляділися. Знайшли блізі та інші поселення. І всі ці люди поступали так само: слідували за нами, а як тільки ми зупинялися та дивилися на них – падали на поверхню, щоб преклонитися нам.
Звичайне мирне населення. Ніякої загрози не було видно. Працюють, щось будують, щось готують, на когось з тварин полюють, за домашніми дивляться. Двома словами: такі ж. Такі ж, як ми.
- Геть і море видно вдалині. Дивися, Вадим.
Море було рівним і смирним. В цей час доби (після заходу, але ще було світло) воно зливалося з горизонтом і виглядало, як срібно-алюмінієва скатертина. І такий же білий світ з'являвся у вигляді блисків то тут, то там на поверхні моря.
- Давайте сюди повернемося завтра. – Запропонував Вадим. - Відразу попрямуємо до берега. Протестуємо воду в морі, проскануємо, на скільки можливо, її глибини. І, якщо вийде, скупуємося.
- А що робити з ними? – Запитав Аркадій, указуючи на супроводжуючих нас корінних жителів цієї Землі.
- Хай мучаться в припущеннях, чому ми пішли, нічого їм не сказавши. – Пожартувала я.
Розділ 34
Ми переночували на своєму космічному кораблі ради своєї безпеки.
- Який прекрасний ранок!
- Найголовніше – земний.
- Що робитимемо сьогодні?
- Капітан же хотів викупатися в морі.
- Так відразу?
- А навіщо чекати.
- Ну, збирайтеся. У шлях. За нами могли вже скучити наші гостинні господарі цієї планети.
- Пішли. Через півгодини чекаю біля виходу. Всередині біля виходу. Можна в захисних костюмах.
Почався дивовижний ранок. На Землі. Сонечко (цього вимірювання) приємно пригріло повітря. Все навколо пахло та цвіло.
Ми вже стояли зовні нашого корабля і вже збиралися продовжити наш вчорашній шлях. Як тут побачили натовп, який нам приніс цілі здорові корзини фруктів і живих маленьких звіряток.
- Нам жертвопринесення зробили.
- Або просто сказати: принесли подарунки.
- Пора подружитися з місцевим населенням.
- Підемо!
Ми подружилися з місцевими людьми. Показали їм, що нас не треба боятися, тому що ми прийшли з миром. Але нашу «божественність» ми не заперечували. Так буде краще.
Ми надалі стали їм допомагати будувати. Створювати нові будинки, які набагато більше та затишніше їх колишніх.
Вадим викупався в своєму довгожданому морі. І тепер щодня починає з купання в ньому свій графік. Таке життя – просто рай.
Ми узяли під опіку наших гостинних господарів і учимо їх тому, що уміємо. І відкрили школу, в якій навчаємо всіх охочих основним наукам. А особливо здатних і тим більше особливо охочих вчитися ми учимо потім і спеціалізованим знанням: медицині, біології, техніці, інженерній справі, астрономії, агрономії, що навіть люблячих красу не забули – їх вчимо дизайну, моделюванню одягу та техніці малюнка.
У нас місто насправді росло на очах. А люди з диких створень в миті перетворювалися на освічених фахівців, що жадібно поглинають знання і що мріють підкорити вибрані вершини.
Тамара викладала мови, літературу, учила складати та красиво говорити.
Аркадій влаштовував кожен вечір дискотеки після роботи та навчання. І ще викладав уроки музики всім охочим.
Вадим учив техніці, радіоелектроніці, астрономії, фізиці.
Я викладала свою улюблену математику і… я ще захоплювалася малюванням. Не живописом. Живопис люблю розглядати, але не люблю малювати маслом. В крайньому випадку, віддаю перевагу гуаші.
І ось я здійснила свою мрію та використала її на практиці. Я знайшла застосування своїм здібностям до малювання і в нашій школі викладала техніку малюнка. І відчула себе щасливою, що нарешті у мене вийшло зі своїм найдавнішим захопленням.
Ми хотіли повторити деякі відомі споруди тут, на цій Землі.
Тільки поки для цього не вистачало всіх навчених робочіх, а нас учотирьох було б мало для цієї затії. Може, ця ідея і не потрібна зовсім?
Ми хочемо побудувати розвинене місто зі всією каналізацією та розгалуженою телекомунікацією. Але своїми зусиллями та з переконанням інших. Нікого примушувати не будемо. Деякі вже заразилися цією ідеєю та й допомагають нам в цьому. А інші залишаються в своїх оновлених будинках і ще не вирішуються на такі великі зміни.
Тамара вже завагітніла. І скоро вони з Аркадієм чекають поповнення.
Її живіт просто величезний. Може, у них двійнята?
А ми поки що не зважилися на такий відповідальний крок. Я особисто боюся, що не встигну зробити всього, що запланувала, а дитина просто мене поглине – і я не зможу вже нічого іншого робити, як ростити його, любити та оберігати. А Вадим, як всі чоловіки, боїться невідомості та й таких великих змін в нашому особистому житті. Але ми готові. І це буде дуже швидко. Але не зараз. Трохи пізніше.
Ми тут вже провели майже рік. Ну, дев'ять місяців. Тамара ось-ось народить. І місто майбутнього почало вимальовуватися.
Ми так само не забули про свою безпеку. І побудували ще декілька космічних кораблів. Ми налагодили гірничодобувну промисловість. Навчили цій справі решти людей.
І підготували хороших пілотів, здатних літати на наших нових космічних кораблях.
І швидко це прігоділось, коли Вадим відмітив, просканувавши небо, що до нас наближається якесь космічне тіло. І, судячи по траєкторії та контурам, - це космічний корабель.
Одне радувало: на кораблі ноніусів зовсім не схоже.
Що це могло бути? І куди воно слідувало?
Капітан підняв тривогу і ми (команда з чотирьох чоловік) розмістилися на нашому головному космічному кораблі. А решта навчених пілотів, народжених з місцевого населення, зайняла інші, дрібніші, кораблі.
Всі були готові.
Всі приготувалися до найгіршого. Але ми хотіли вірити, що вони прийдуть з миром.
Ми вийшли у відкритий Космос. Решта машин послідувала за нами.
Ми чекали нападу, навівши приціл всіх наявних знарядь на нашого гостя. Насправді комп'ютер відстежував переміщення цього «металевого дива» і варто було натиснути на одну кнопку – і всі снаряди полетіли б в нього. І звичайно, відразу треба було б мотати з місця злочину, якби виявилось, що наші знаряддя безсилі в цій битві.
Але до нас поступив сигнал… Азбукою Морзе…
Розділ 35
- «Ми з миром… ми з миром… мир… мир… ми з миром…»
- І ти їм повіриш? – Здивовано запитала я. – Це може бути і справді,
і брехня.
- Не знаю. А Ви як думаєте? – Запитав Вадим у інших.
- Не знаю. – Замислилася Тамара.
- А хто їх знає… - Такі слова вимовив Аркадій…
Декілька годин пройшло в очікуванні. Кілька разів ми змінювали капітана на його місці, щоб постійно рука лежала біля кнопки пуску снарядів. Звичайно, можна було настроїти автоматичне реагування на які-небудь рухи в напрямі від чужого корабля, але людина краще аналізує вирішальну інформацію і не дає помилкових спрацьовувань на інші мішені та рухи корабля.
- Гррррр… Грррраааг… - захріп Аркадій.
- Ти удома не міг поспати?
- Потрібно чекати. Набридло. Коли там все вирішиться? - Утомлено запитав Аркадій.
- Не знаю. Почекаємо ще. – Відповів капітан.
Ще пройшло декілька годин в очікуванні…
- Все! Набридло! – Вигукнув Вадим. – Якби хотіли, давно б напали. Не такі ми вже і захищені. Та і вони не особливо блищать потужністю та грізністю свого вигляду. Малуватий їх корабель.
- А може це розвідувальна машина? А основний (головний) корабель прилетить потім? – Я злякалася за всіх нас можливою вірогідністю.
- Він би вже прилетів, побачивши нашу жалюгідну армію. – З'єхидничав Аркадій.
- Ааааа… ааааа… а… боляче… - Простогнала Тамара.
- Тобі ж через тиждень – два треба … - Розхвилювався її чоловік.
- Стрес все прискорює. Перенервувала із-за наших прибульців. – Пояснила я.
- Унесіть її звідси! А то вона сама ногою натисне на цю небезпечну кнопку! І ми підсмажимо наших незнайомців! – Прокричав капітан.
Вадим залишився на декілька хвилин один в цьому відсіку. Я незабаром повернулася.
- Що робитимемо? – Запитала я.
- Не знаю. Почекаємо ще небагато.
Пройшло ще біля півгодини.
- Вони могли вже напасти. Але цього не зробили.
- Дружимо з ними? – Поцікавилася я.
- Дружимо.
Вадим відправив їм відповідь все на тій же мові Морзе:
- «Ми з миром, дружба, мир, дружба, мир».
Ми отримали відповідь:
- Поговоримо на поверхні? На планеті?
Ми відповіли:
- Так, поговоримо на поверхні планети.
Наші космічні кораблі виконали посадку одночасно з кораблем прибульців.
З нього виплили істоти, які майже не торкалися поверхні Землі, абсолютно голі і однотонно-білі. Вони дивилися на нас. Один з них підійшов до нас і доторкнувся обома руками до мене та Вадиму одночасно. І ми побачили…. Ми побачили загибель їх планети від величезного метеорита, їх обряди та присвячення, якісь ритуали з баченнями. І ще ми побачили, як з нашою планетою зіткнеться схожий метеорит, який викличе величезні цунамі. Побачили, як ці хвилі затоплять в мить все навколо. А впаде метеорит на іншу частину планети. А на тій території, де ми зараз, буде потоп, що уб’є багато.
- Вони ясновидиці? – Запитала я.
І у мене в голові прозвучав мій голос, хоча я нічого не говорила, навіть сама собі розумово:
- «Так».
- Що робитимемо? – Поцікавилася я у Вадима.
- Побудуємо Ноїв ковчег. – Відповів Вадим.
- Коли це буде? – Я не заспокоювалася.
У мене в голові знову прозвучав мій голос:
- «Через один рік».
Вадим запитав:
- Хто Ви і навіщо Ви тут?
І знову у мене відповідь сама прозвучала в моїй голові:
- «Ви маєте рацію, ми ясновидиці. Ми з планети пророків. Планету звали Хемма. Ми прилетіли вижити та знайти новий дім. Нас мало. І ми прийшли з миром. Ми ніколи не уміли воювати…. Нам забороняє нападати наша віра. Тому не змогли захиститися від метеорита. Ми Вам допоможемо в створенні вашої конструкції. І допоможемо вам врятуватися. Прийміть нас з миром. І ми поділимося з Вами нашими досвідом, уміннями, знаннями. На нашому космічному кораблі – ми всі. Більше ніде нас немає. Це те, що залишилося від нашого народу».
- Добре. Ми Вас приймаємо. Живіть у нас з любов'ю та пошаною до кожного жителя цієї планети. – Вадим продовжив. – Особливо до корінного населення Землі. Ми теж тут гості. І нас теж добре прийняли.
Ми взялися за свої справи. І тут я пригадала про Тамару:
- А як Тамара? Народила?
- Скоро дізнаємося. – Відповів Вадим.
Ми попрямували до входу нашого корабля та поспішили у відсік, де повинні були знаходитися Тамара з Аркадієм.
А там вже все відбулося: Тамара спокійно лежала, а на її грудях солодко спали два малюки.
Аркадій щасливо прошепотів:
- Хлопчик і дівчинка. Їм не заважатимемо.
І ми вийшли.
Розділ 36
Коли ми вперше побачили інопланетян з планети Хемма, то вони нам здалися просто однаковими. З часом ми стали розрізняти різницю. І навіть запам'ятали кожного по імені.
Хемми – народ абсолютно нешкідливий, доброзичливий і мирний, який проводить багато часу в медитації.
Стало навіть цікаво і незвично з ними спілкуватися: ми щось їм розповідаємо, а вони потім доторкнуться – і ми бачимо в своїй уяві відповідь. Вони можуть таким же легким дотиком до когось прочитати його думки, потрібні їм.
Дивне спілкування з хеммамі: неначе сама з собою розмовляю, а потім відповідь випливає в моїй же голові!
Ми побудували величезну конструкцію, яка повинна була вміщати всіх охочих. У роботі були задіяні ми, корінні жителі цієї планети і хемми.
Ми справилися за декілька місяців. Залишилося відловити тварин і розмістити їх наперед на цьому судні порятунку. Зразки мікроорганізмів ми теж планували зібрати та заморозити на деякий час.
І назвали ми цю затію, скориставшись нашою культурою, - Ноїв ковчег.
Отже цілий рік ми присвятили роботі по порятунку себе та більшості видів на планеті-двійнику Земля.
По закінченню року всі вже знаходилися на Ноєвом ковчезі. Всі, окрім нас. Ми вирішили зустріти атаку на нашому космічному кораблі, намагаючись перешкодити цьому нападу метеоритів. Хемми зробили те ж саме. І, звичайно ж, всі наші нові тут створені космічні кораблі теж були задіяні в цій справі: всі до останнього піднялися в Космос в очікуванні трагедії.
Нам не довелося довго чекати. Метеоритний дощ з'явився рівно через рік, як передбачали хемми, але вже дуже раптово і на величезній швидкості.
Обстрілу повинна була піддатися та половина нашої планети, на якій ми бували дуже рідко. Наш Ноїв ковчег розташовувався на іншій половині земної кулі.
Побачивши, як рухається ця маса глиб до нашої планети, всі почали стрілянину по метеоритах, намагаючись перешкодити проникнути хоч би одному. Всі команди були віддані наперед, ще на ученіях-підготовки до цієї події. А зараз залишалося тільки, побачивши мету, - ліквідовувати щонайшвидше, точніше і якомога більше встигнувши захопити в долі секунд. Але деякі камені все одно прослизали крізь наш захист і потрапляли на поверхню Землі.
Це було страхітливе видовище: вибухи в Космосі, вибухи на поверхні, величезна кількість спалахів і осколків, що розлітаються від нашого стрічного удару. Час розтягнувся і застиг. Ми не відчували себе. А тільки бачили, як летять метеорити, а в них потрапляють наші снаряди, як деякі камінчики вмудряються проскочити крізь нашу оборону і… І роблять свою підступну справу.
Все закінчилося. Ми ще якийсь час протрималися в Космосі в очікуванні нового удару. Просканували небо: поки нічого не загрожувало нам. На щастя, нікого в Космосі не зачепило. Але ми прагнули розташовуватися далі від розрахованої траєкторії падіння метеоритів, щоб ні в один космічний корабель не потрапило знаряддя Космосу.
На Землі промайнув шквал цунамі. Були затоплені території, на яких раніше розташовувалося поселення, що притулило нас. Але люди залишилися живі. Завдяки споруді, що уберегла від біди. І, звичайно, без пророцтва наших гостей, добрих інопланетян, ми були б не готові врятувати всіх, хто цього потребував. Так, направивши телескоп в небо, ми б побачили рухомі глиби. Але нам би вистачило часу тільки на те, щоб сісти в космічні кораблі, стати на захист планети, відстрілюючись від природного явища – і все… Більше нічим ми б не допомогли мешканцям нашої планети.
Пил від зіткнення затьмарив атмосферу. Повітря стало сірим. Але у нас був план по прискореному очищенню. Ми створили спеціальні пилососи, які затримують і великі, і дрібні частинки. Пилососи автоматичні і працюють миттєво, здатні самі підніматися на будь-яку висоту та рухатися по заданій траєкторії, моделюючи можливі зіткнення з небесними мешканцями. А знайдене сміття автоматично при переповнюванні контейнера заривають в землю, не даючи йому знову піднятися в повітря.
Катастрофа спровокувала могутні землетруси. Із-за одного такого материки зробили величезний стрибок, помінявшись один з одним місцями. І знову могутні цунамі, як наслідок.
Але наші роботи старанно працювали – і результат був на обличчя.
Атмосфера очистилася швидко. Відповідно не було довгої холодної зими, оскільки через місяць сонячне світло вже могло спокійно проникати на поверхню Землі.
Всі були задоволені, що убереглися. І що так швидко змогли погрітися під теплими та ясними променями.
Коли вода зійшла, ми вийшли зі свого притулку.
На щастя, у нас помінялася тільки довгота. Добре, що не широта. Тому, клімат залишився той же.
Ми почали наново будувати своє місто.
Нового лиха хемми поки не передбачали. І взагалі вони пообіцяли, що в найближчі тисячі років все повинно бути добре.
- До речі, я читав, що піраміди відповідали сузір'ю Оріона в якомусь періоді, як би показуючи час повторення однієї і тієї ж катастрофи. Давайте і ми побудуємо свої піраміди. На цій планеті Земля наші піраміди будуть найпершими, – запропонував Аркадій. -  І технології у нас є. Можемо створити рівні куби, при складанні яких не пройде жодне лезо.
- Згодні.
- Я не проти цього.
- Треба попросити допомоги у хеммов. У них теж дуже розвинені та цікаві технології. Та й ідеї які-небудь дадуть, як найкращим чином це зробити.
- ОК.
Розділ 37
Пройшло двадцять років з тієї миті, як впали метеорити на нашу другу Землю.
Нове місто миттєво було побудоване. І швидко розрослося.
Піраміди чекають свого завершення. Залишилося трохи. Було споруджено три піраміди, а розташовані вони були по подібності розташування зірок в сузір'ї Оріона на даний момент часу. Сузір'я трішки відрізнялося від того, в нашому Всесвіті, де ми народилися. Але трохи.
Ми обзавелися дітьми. У нас з Вадимом народилися два хлопчики і одна дівчинка. Дівчинка старша. Молодша (четверта дитина) була ось-ось на підході.
Аркадій з Тамарою стали батьками ще більшої сім'ї.
Наші корінні жителі планети Земля і прибульці (хемми) якимсь дивом створили декілька сімей. Отже з'явилася ще одна раса, щось середнє між людиною та хеммом. А від них – вже пішли інші градації: більше людського, небагато генетичного матеріалу від хеммов або навпаки.
Але всім добре. І спокійно. Затишок панує у всьому.
Тепер ось наша дочка та старший вже вибрали собі пару. І захотіли одружитися в один день.
Всі приготування виконані. Залишилося чекати настання цього знаменного дня. Син вибрав дівчину з корінних жителів цієї планети. Дочка придивилася старшому синові Аркадія і Тамари. Всі щасливі. Та всі чекають прекрасного майбутнього. Звичайно, ми до нього прагнемо. І робимо все, що в наших силах.
Хемми передбачають, що через тисячу років вся ця планета буде оббудована високими хмарочосами. Земля вся буде обжита. Але будинками майбутнього, нешкідливими, економічними та екологічно чистими.
І на скільки бачать в майбутнє хемми, вони показують, що з нашою Другою Землею (з цією планетою) все буде добре.
І більше ніякого метеорита. Навіть якщо і буде така небезпека, земляни створять тимчасовий магнітний щит, який зруйнує все, що потрапить в нього, роздрібнить на пил всю можливу загрозу.

Епілог
Ми шукали дім. Свій власний дім, де можна спокійно розслабитися, відчути себе захищеними та прийнятими. Ми пройшли багато доріг. Вибирали планети. Оглядалися. Примірялися. Намагалися почати нове життя. Прагнули максимально пристосуватися.
А новий дім виявився нашим давно покинутим домом. Кращого, ніж наш старий затишний дім – не знайти. Краще за нашу планету, ми переконалися, ми не знайшли.
Нам повезло, страшно повезло, що ми якимсь дивом знайшли тунель в інше вимірювання. І там пробували щастя. І знайшли те, що шукали.
Віриш – рухаєшся у напрямі віри. Не віриш – тоді навіть і не намагаєшся. Відповідно, нічого не отримуєш в здійсненні мрії.
Мрієш, віриш в її реалізацію, тоді робиш кроки. Хай крихкі, може такими будуть тільки перші. Але потім з'являється можливість зробити крок більше. І ти виходиш на нові горизонти. І бачиш там нові можливості для здійснення цієї мрії. Не віриш – не пробуватимеш. І не побачиш заховану можливість, на яку міг би натрапити.
Треба мріяти. Треба вірити. Але треба і діяти. Треба розкидати свої мережі для лову можливостей в різні боки. І де-небудь – та прокльовуватиметься. Ми самі створимо ці шанси або після наших дій вони прийдуть через інших людей – ми не знаємо, звідки чекати. Але треба діяти. З вірою в серці. Намагатися різними шляхами. А десь – та і вийти.
Ризик – це складне і нестійке твоє положення. Нестабільно. Але не спробувавши, не дізнаєшся. Іноді ризик шкодить. Буває дуже. Але іноді ця шкода здається такою спочатку. А потім виявляється, що вона випрямила всі хвилясті дороги, перетворивши їх на одну пряму, що сполучає тебе з твоїм здійсненням мрії.
Отже. Ми знайшли дім, який шукали. І це опинилася наша улюблена планета. Наша рідна, мила. Тільки ще не змучена нами самими. Зовсім юна і відкрита. Земля, що не знає нашого грубого відношення.
Дай Бог, ніколи їй цього не дізнатися і ніколи не відчути нашого свинства і беззаконня!
Танцюй, кружляйся, планета, в зоряному танці навколо свого світла.
Живи і процвітай! І будь улюблена всіма твоїми мешканцями!
Та й збережена, як найголовніший скарб цього всесвіту!
Кінець.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.75858306884766 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …