Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51006
Рецензій: 95756

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 45895, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.222.22.244')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сатира й гумор

Крижані півкулі

© Андрій Лі, 13-03-2018
Ось і настала справжня весна – зі снігом, морозом і “подштанніками”. Хтось ліпить снігову бабу, хтось грає в сніжки, а хтось чистить сніг біля під’їздів за 3600 на місяць…

Щоб там не казали, найбільша насолода для солдата – то не домашні котлети, не бухло і навіть не секс. Сон – омріяне заняття кожного солдафона. Навіть старшина в ролі днювального, який чистить клозет, так не тішить новобранця як міцний та спокійний сон, але в армії то скоріше мрія…

О 4 годині ранку, коли в своєму сні ти вже майже намацав застібку на бюстгальтері Кіри Найтлі, з’являється руда та щоката пика сержанта-контрактніка, яка горланить тобі на вухо: “Ти чьо, о**ел слон, ану підйом!”

І ти не розуміючи в чому справа, скоріше рефлекторно аніж осмислено, одягаєш штани матнею назад, пхнеш голову в рукав кітеля, а пальцями лівої ноги зав’язуєш шнурки на правому черевикові… Так починалося наше перше бойове завдання…

Було 17 січня 2009 року, о 4 годині ранку ми стояли перед штабом і намагались розліпити вареники, які були в нас на місті очей. Заспані та вдягнені навпомацки, ми нагадували скоріше в’єтнамський партизанський загін, ніж гордість ЗСУ – підрозділ 101 бригади.

Холод був собачий, хрін його знає чому собачий, бо навіть бригадний пес Уксус зник під час цієї холодриги на цілий тиждень. Мабуть, в Єгипет літав, хтозна… Термометр показував – 26 С.

Попукуючи в білуху, ми чекали постановки “бойової задачі”. Думки були різні: відбиття нападу на ГШ, миротворча місія в Ірак, звільнення з полону американських морських котиків в Сомалі і навіть пошукова місія прапорщика Вусатого, який періодично забухував і міг загубитись на території підсобного господарства. Та коли замість автоматів і приладів нічного бачення ми отримали мітли і “шкребки” для снігу, зроблені з дверей радянської шафи, в наші свіжоморожені солдатські голови закралася сумна та гірка думка – прибирання території (

Поїздка з вітерцем – це не завжди лімузин, з якого стирчить половина п’яної дівки; тентований Урал і два десятки лисих і синіх фізіономій – достойна альтернатива.

Шкода, що в той час не було квадрокоптерів, бо тільки з його допомогою, можна було передати епічність та героїзм того бойового завдання. З висоти то виглядало так, ніби стадо жирафів одягнули в роликові ковзани і випустили на лід, а все тому, що після поїздки з вітерцем солдатські ноги перетворилися на пару більярдних кийків, які встромили в дупу…

Того ранку я вперше бачив, як пацани, яким не хватило інвентаря, міняли пачку “Прилук” на 20-хвилинну оренду мітли.

Та попри високу мотивацію, яка з’явилась завдяки морозу, завдання будо провалене. Один з рядових, який, на щастя, мав у своєму генеалогічному дереві єврейські гілки, знайшов теплотрасу, і вже через півгодини, під різними приводами (відлити, подумати, зробити намаз і навіть написати мамі) вся камуфльована громада примостила свої крижані півкулі на теплій трубі.

Інвентар присипало снігом, волосся старшини сивиною, а ми курили та сміялися, розповідаючи про свої гулянки та кумедні випадки на “гражданці”, яку ми не бачили потім ще багато місяців…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.48900604248047 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …