Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 44049, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.200.26.112')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

ПРО РЕЛІГІЇ. Відповіді на питання. (частина-1).

© Анатолій, 09-02-2017
01. ЗАПИТАННЯ, ВІДПОВІДІ, КОМЕНТАРІ НА РЕЛІГІЙНУ ТЕМУ.
10 серпня мені були задані питання на релігійну тему. Їх мені ставив чоловік, який до цього часу був мені не знайомий. Відповів я йому лише 28 серпня. На його питання я не міг йому коротко відповісти. Відповідь булаб об'ємистою. Одним повідомленням його не можна було відіслати адресату. Тому, відповіді на запитання поділялися на частини. Кожна частина публікувалася під відповідним номером. У процесі спілкування з цією людиною від нього надійшли додаткові питання. Вони були задані мені приблизно так: «Як ви вважаєте:
а). Мають клітини розум?
б). Життя на землі виникло шляхом еволюції? або,
в). Життя на землі було створено?
г). Бог створив людину, щоб вона помирала, або, щоб вона жила вічно»?
З етичних міркувань я не називаю ім'я цієї людини. Висловлюю свою вдячність і повагу цьому пану. А також я вдячний їму за запитання і за приємне спілкування, яке відбувалося під час нашого листування. Потрібно відзначити, що він не тільки читає Біблію, але і вивчає її. Ми обмінялися думками щодо значущості Біблійного вчення. Вважаю, наше спілкування пішло на користь не тільки мені, але і йому. Я не претендую на винятковість своїх знань. Але коли є питання, вважаю, необхідно відповісти на них так, як я вважаю нужним. І так...

02. ПРО РОЗУМ КЛІТИН. У Вашому питанні порушені три теми. Це: а). вивчення вченими живих організмів матеріально-фізичного світу; б). процес і період розвитку біомаси (еволюція); в). вчення святих писань про створення світу, живих істот, у тому числі і людини.
Вчені встановили, що клітини мають розум? Це давним-давно відомо. Так, клітини тіла людини володіють розумом. У клітинах тіла людини закладена вся початкова інформація з часів виникнення життя у Всесвіті, в тому числі і на нашій планеті, на Землі. Про це багато тисячоліть стверджували стародавні писання. В даний час про свідомість розуму клітин є багато пізнавальної літератури. Так що вчені (матеріалісти) запізнилися зі своїми висновками.

03. СТАНОВЛЕННЯ ЛЮДИНИ. Якщо говорити про період розвитку тіла людини, то він обчислюється мільйонами років. Формування і розвиток тіла людини відбувалося поетапно. Це приблизно виглядає так: на початку еволюції утворилися кристали, потім формувалася дрібна рослинність (лишайники, мох, трава), а потім і дерева. Минуло багато мільйонів років і з'явилися тварини. Після тварин почався розвиток людини, як чергова стадія розвитку організмів тварин, до яких відносяться і люди. Вдосконалення свідомості людини продовжується і в наш час.

04. ПРО БІБЛІЮ. Вважаю, Біблію Ви не тільки читаєте, але і вивчаєте. Читати Біблію, - цього недостатньо. Її потрібно вивчати. Щоб зрозуміти і усвідомити таємницю вчення Біблії, потрібно вивчати й інші джерела, які в даний час є в достатній кількості у виданих книгах. В Біблії закладена таємна наука творіння Всесвіту, в тому числі Землі, людини і рослинного світу.

05. БУТТЯ. Буття говорить про створення світу, тварин і людини. Вивчаючи святі писання, не можна сприймати Біблію лише у прямому сенсі. В Біблії приховані Великі Таємниці Творіння. В кожному дні творіння укладені епохи розвитку живих організмів, які удосконалювалися впродовж багатьох тисячоліть. Під багатьма Біблійними іменами містяться таємниці розвитку, життя і знищення земних цивілізацій. Протягом багатьох мільйонів років розвивалася і вдосконалювалася свідомість людини. Свята Біблія, - це наука, це підручник, це історія творіння Всесвіту, планет, у тому числі Землі і людини.
Якщо ми візьмемо до уваги тільки висновки матеріально-фізичних вчених і еволюцію, то ми ніколи не дізнаємося істини творіння. Природа не мертва! Кожна клітина біомаси володіє розумом. ВИЩИЙ РОЗУМ є ТВОРЕЦЬ всього, що нас оточує. ВІН створив Всесвіт і нас з Вами. Тобто, ВІН ТОЙ, хто «ЄСМЬ». ВІН ТВОРЕЦЬ. ВІН Є БОГ!

06. БОЖИЙ ПОСЛАНЕЦЬ. Прихід Ісуса, що приніс у світ святе вчення про любов до ближнього свого, не був випадковим. Це сталося тоді, коли народ Ізраїлю був готовий до нового розуміння про Бога, про те, що є Бог. Але євреї вчення Ісуса не зрозуміли. Вони вчення Ісуса не прийняли, і Посланника розіп'яли. Ті евреї, яких ВІН любив, зціляв від хвороб, яких ВІН навчав і чинив допомогу, кричала Пілатові: «Розіпни його, розіпни»! З того часу минуло дві тисячі років. Коли аналізую минулий час і наше нинішне життя, задаю собі питання: «Чому ми, люди, так швидко забуваємо добрі справи і вчинки людей, які готові покласти життя своє вівтар за наше щасливе майбутнє? І чому ми так довго пам'ятаємо зло»? Хіба щось змінилося в цьому плані з часів Ісуса?
Після розп'яття Ісуса з'явилися писання Нового Завіту. Що дає нам, християнам, Біблія? Біблія вчить нас любові. Вона є таємне вчення і написана для людей різного духовного рівня. Вона написана: а) для простих смертних віруючих, які читають Біблію і сприймають прочитаний текст у прямому значенні; б), для віруючих, які пізнають Бога, вивчають Біблію і інші стародавні вчення. Вони своє життя присвячують пошукам знань; в) для осіб, які присвячені знанням створення Всесвіту і в його закони. Вони є зберігачі сокровенних знань Вищого Розуму.

07. ПОСВЯЧЕНІ. Громадяни, обрані жерцями і, отже, посвячені в містеріях в сокровенні знання сотворіння світу, володіют Божественними тайнами Творця. Вони є зберігачі знання законів світового створення. Духовних громадян, посвячених у таємниці Творіння, в усьому світі є дуже мало. Вони живуть в монастирях, в недоступні гірські місцевості, в лісах, і інших затишних місцях. Посвячені ведуть себе скромно, не афішуючи своє буття і свої знання. Знання, дані їм Великими Духами, вони зберігають у таємниці. Вони є Титани Світла і Любові. Вони є творці розвитку духовності людства, є виконавцями законів того, кого ми називаємо Богом.
Щоб усвідомити і зрозуміти таємницю вчення Біблії, нам необхідно вивчати й інші вчення, що дійшли до нас і збереглися в тому вигляді, в якому вони були створені сотні і тисячі років у минулому. В даний час є в достатній кількості літератури, з якої ми можемо поповнювати свої не досконалі знання. «Той, хто шукає знань знайде джерело і вгамує спрагу цілющою сомою».

08. ПОСЛАНЦІ І ЇХ ВЧЕННЯ. Вищою Силою на протязі всіх часів розвитку землян давалися людству навчання. Нові вчення приносив Посланець Вищих Сил. Вони приходили і приносили оновлене вчення тоді, коли людство дозріло, і було готове до їх прийняття. Так, у світ прийшов Крішна. З'явилося святе вчення «Бхагават-Гіта». Вивчення книги індуїстів допомагає нам відкрити і зрозуміти багато таємниць Біблії.
Посланник Будда і його вчення також є своєчасним явищем певної епохи. У свій час з'явилася іудейська «Тора». П'ятикнижжя Мойсея є одна з частин вчення Біблії. Ми називаємо п'ять навчань Мойсея: (Буття, Вихід, Левит, Числа, Второзаконня) книгами. Євреї-іудаїсти п'ять книг Мойсея називають «Тора». Тора для них є святе вчення, за яким вони будують своє духовне життя.
Ісус Христос прийшов у земний світ дві тисячі років тому. Він приніс вчення про любов. Біблійний Новий Завіт вчить нас любити ближнього свого. Але, на жаль, за період двох тисячоліть християнський моноліт розділився на багато гілок. Гадаємо, настав час, і дозрів грунт для приходу чергового приходу Посланника Сил Світла.
Ми, християни, чекаємо другого пришестя Ісуса. Про пришестя Ісуса Христа кажуть нам вірші Біблії. Він прийде тепер чи через багато століть, - це не так важливо. Його прихід вирішений Біблією. Він прийде як Великий Дух, як Посланник Вищого Розуму. Під яким ім'ям прийде очікуваний Посланник, - ми цієї таємниці не можемо знати. Ви вважаєте, коли він прийде в наш світ, його визнають народи і приймуть з почестями? Ні, цього не буде! Його відкинуть народи так само, як відкинули Ісуса євреї, які требували у Пилата: «Розіпни його, розіпни!». ЙОГО не прийняли і іудеї. Вони і до цього часу продовжують чекати свого царя і визволителя. Але ВІН прийшов! І євреї ЙОГО не визнали, не прийняли, зрадили і розіп'яли.
Після прийшов Мухаммед (Магомет). Він приніс вчення, яке назвали «Коран». Про що пише «Коран»? Вчення «Коран» описує події, про які говорить і Біблія. Ви не читали «Коран»? Не подумайте, що я Вам нав'язую свою думку і раджу прочитати цю книгу. Ви самі можете вирішити це питання. Читати чи не читати, - це Ваша особиста справа. Ніхто не має права наполягати на прочитанні Вами цієї книги.

09. ЛЮДИНА ВІЧНА? Відповідь коротка: «Бог створив людину не для того, щоб він жив вічно або щоб він помирав. Він його просто: СТВОРИВ». Ви задали мені питання. Думаю, відповідь на це питання, Ви знаєте. Але якщо це питання було поставлене мені, відповім на нього так, як дозволяють мені мої знання. Щоб відповісти Вам на Ваше запитання, потрібно з'ясувати наступне: а). що являє собою людина, як матеріальне тіло, і для чого воно було створено; б). що собою являє Дух; в). які невидимі енергетичні тіла спочатку були закладені Творцем в матеріально-фізичне тіло людини. Хочу Вам нагадати, енергетичні тіла людини невидимі людському оку.
Для чого було створено матеріальне тіло людини? На це питання дає відповідь Біблія: «Тіло людини є храм Духа Святого». Тобто, під час народження маляти, дитині дається Дух (Ангел). Він оберігає людину від негативного мислення, від поганих вчинків, а також допомагає вдосконалювати духовне зростання людини до самої його смерті. Коли Дух виходить з тіла людини, тіло людини стає безжиттєвою масою. Воно є труп, створений шляхом еволюції з клітин землі і силою Божого задуму. Тіло людини віддається землі для тління.
Людина і Дух, - є два елементи, дві особистості. Людина як фізичне тіло, як храм, створений для духовного вдосконалення енергетичної Сили. Вона постійно знаходиться в тілі людини. Ця Сила є третім елементом, третьою особою трійці. Вона є творіння Творця. Третяю особу трійці ми називаємо Душею. Для вдосконалення свідомості Душі було створено тіло людини. (Фізичне тіло – Душа - Дух). Пройшовши через багато перевтілень (реінкарнацій), вдосконалюючи свою свідомість і свою духовність, Душа стає Досконалим Духом. Яка остаточна мета вдосконалення Душі-Духа? Для чого Душа вдосконалюється? На це питання я не знаходжу відповіді. Не знаходжу його і в Біблії. Але відповідь має бути. Щоб пізнати задум Божий і знайти відповідь на це питання, необхідно старанно вивчати писання Біблії, а також і інші духовні джерела. Тоді, можливо, ми зможемо дати відповідь на це питання.

10. СТАВЛЕННЯ ДО ІНОВІРЦІВ. Ви належите до «свідків Єгови»? Не можу знати про те, як Ви особисто ставитеся до осіб, що не належать до «свідків Єгови». Тому, висловлю свою думку і своє бачення на релігійні товариства, якими я цікавився. Великі і малі релігійні об'єднання, які вивчають Біблійні писання, а також і інші стародавні вчення, мене давно цікавили. Вивчення передуючих християнству релігій дозволяють мені глибше зрозуміти таємниці, які описувані Біблією. Якщо мене запитують про те, читаю я Біблію, я відповідаю: «Біблію я не читаю. Я її вивчаю». Так, я вивчаю Біблію, а також і інші стародавні вчення.
З віруючими різних гілок християнства, які сповідують вчення Біблії, я розмовляв багато разів. Не завжди ці зустрічі приносили позитивні плоди. За характером я прямолінійний. І, висловлюючи свої погляди деяким релігійним громадянам з приводу Біблії, духовності та релігійності, не боюся потрапити в немилість. Тому, висловлю Вам свою думку про людей, до поглядів яких Ви, можливо, відноситесь. Деякі громадяни підносять на саму вершину духовної непогрішності церкву, до якої вони належать. Чому? Думаю, вони читають Біблію не в повному обсязі. Вивчають тільки ті вірші, які їм запропоновані їх проповідниками. Вони не сприймають позитивно парафіян церкви, погляди яких не збігаються з їх думкою. Звеличуючи свою церкву, грішать перед законом, запропонованим Біблією. Визнаючи тільки свою церкву, як саму духовно-моральну, як саму непогрішиму, вони стають релігійними фанатиками. Що і суперечить святим заповідям про любов до ближнього свого. Нав'язування співрозмовнику свою думку, є насильство над його особистістю, насильство над його Душею. А це неприпустимо при спілкуванні з громадянами, що належать до іншої церкви. Ми говоримо про любов до ближнього свого? Але любов і насильство, - ці два явища не сумісні. Вони не можуть поєднуватися, гармоніювати і нести любов до свого ближнього.
Наведу приклад. Нещодавно я відвідав одну християнську церкву. Мене прийняли. Коли я до них прийшов вдруге, вони мене називали «братом». Під час церковної служби, до мене підійшла жінка, член їхньої церкви. Мабуть, їй потрібно було визначити, хто я і чому до них прийшов. Ми розмовляли про Біблію, про Бога. Спілкування проходило в руслі взаємного розуміння. Все було нормально. Під час співбесіди я їй сказав, що в дитинстві був хрещений православним священиком і в даний час відвідую православні храми. Про те, що я відвідую і інші церкви християн, я промовчав. Після цього жінка залишила мене, пославшись на зайнятість. Я Вам навів наочний приклад того, як у багатьох релігійних громадах, відвідувачів церков ділять на «своїх» і «чужих». Відвідавши цю церкву, я для неї виявився «чужий». Заповіт про «любов до ближнього» деякими гілками християнських церков і її парафіянами розуміється як любов до своїх однодумців, але не як любов до оточуючих їх громадян. І Біблійна заповідь «любити ближнього свого», розуміється кожним членом церкви так, як його напучує їх церква.
(Продовження буде).

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.49998211860657 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …