Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 43667, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.222.23.119')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

ГОЛОДОМОР. 27. Людожери.

© Анатолій, 30-11-2016
ЛЮДОЖЕРИ.
«Не може бути! Цього не може бути!». Так стверджують деякі громадяни, слухаючи наші розповіді про голодні вмирання людей, про репресії, про канібалізм весни тридцять третього року. Коли ми їм розповідаємо про страшні дні голодомору, вони не вірять ні в голодомор, ні нам, оповідачам. Пробачимо їм їх необізнаність. Можливо, вони ніколи не чули про український геноцид. І їм важко повірити в масове вмирання людей у весняні дні 1933 року.
Про голодомор повинні знати всі жителі України. Про масові вмирання людей 33-го року, мают знати і доросле населення, і діти. Наш святий обов'язок полягає в посвяченні їх в історію голодомору. Засвоївши урок батьків, вони не повинні дозволити повторення трагедії, яка сталася в Україні у двадцятому столітті.
Ми повинні вчитися на помилках, які допустили наші діди. Не повинні дозволяти насильства над собою. І, що б більше не відбувалися голодомори, нам необхідно вивчати нашу історію, засвоїти урок, який був дан нашим дідам. Наші знання про минуле, - це запорука нашого сьогодення і щасливого майбутнього наших онуків.
У попередніх статтях нами були описані декілька випадків людоїдства. Вони відомі місцевим жителям нашого села. Так, випадки канібалізму, як історичне явище в дні українського голодомору, мали місце в дні весни 33-го року. Канібалізм здійснювався шляхом жорстокого вбивства дорослих людей, а також і дітей, громадянами, які вчиняли злочини у стані божевілля. В екстремальних ситуаціях спрацьовує механізм виживання, який закладено в природі. Він заснований на поїданні одних організмів іншими. Канібалізм можна пояснити. Але пояснення не може виправдовувати злочин людини. Пояснення злочину не знімає відповідальності, і як наслідок, також і покарання злочинця за державним законом.
Умисні вбивства, з метою людоїдства, були не тільки в нашому селі. Вони були в Умані, і в селах Уманського району. Вважаємо, співробітниками «Київського музею голодомору», зібрано достатню кількість матеріалу про вбивство людей, з метою здійснення акту людоїдства. Сподіваємося, співробітники музею в майбутньому опублікують зібраний ними матеріал про людожерів двадцятого століття. І тоді ми дізнаємося про злочини, які скоювалися в дні голодомору збожеволілими громадянами. Будемо сподіватися, що ми в недалекому майбутньому дізнаємося масштаб цих злочинів.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.88583993911743 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …