Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 37730, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.89.163.120')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Залізна логіка

© Володимир, 31-01-2014
                       З циклу  « Сторож Семенович»        
                  
      Щоб дістатися тих благословенних місць, що подекуди залишились не спаплюжені людською присутністю, треба проявити винахідливість і терпіння. Зазвичай асфальтівки туди немає, або вона така непримітна, що випадковому подорожньому годі її й відшукати. А місця й насправді зачаровують - немов з пісні «Там, де верби похилились над водою…»
Під вербою, поблизу курної дороги, що огинає сільський ставок, сидить чоловік… Це Семенович – місцевий сторож, великий придумувач різних історій і побрехеньок. В його голові їх незліченна кількість. Кажуть, що він такий бадьорий і веселий тому, що завжди трішечки… нетверезий. Проте, ніхто п’яним сторожа ніколи й не бачив. Увечері вогонь від його багаття видно звідусіль. Він, немов магнітом, притягував до себе. Хтось, йдучи з роботи, а чи запізнілий рибалка завжди завертали до Семенича « на перекур». А він, загортаючи картопельку в жар на краєчку вогнища, робив розгорнутий аналіз новин і подій в світі, які, на думку сільського сторожа, були важливими для суспільства і для сільської громади зокрема. Його залізна логіка свідчила про великий життєвий досвід.
       -Нащо Горбачов завів сухий закон? Не знаєш? А я знаю… Щоб робили лучче! А чим все кінчилось? Пшиком! Щоб робили лучче – треба платити було більш… Отож… Бо начальство сидить далеко та високо і не знає, що робиться отут на землі. У кожного начальника є свій маленький підтакувач. Це ж скільки дармоїдів треба содержувати і годувати! Ось начальник зранку на «лєтучці»:  «Миколо Степановичу, а що там у нас в колгоспі « Жизнь – маліна» робиться? Чи все зорали-посіяли-в купку склали? А ну, голубчику, мотнись. Та візьми з собою котрогось з редакції. Нехай напише – сфотографує…» А той: « Слухаюсь Вас, шановний Іван Ванич.» І ти думаєш він, шельма, поїхав туди де недобре пахне? Та, боже, тебе борони! Не далі, як до колгоспної їдальні на обід з головою. А опісля, процент виконання підтягнеться, підкрутиться, заокруглиться… Дивись, уже і до передовиків недалечко. А те, що остання корова здохла ще минулого місяця, то нічого – буває. І новенький трактор зник безслідно  - теж буває. Ось так воно у нас все – від низу і до самого верху. Крали й крадуть, брехали, брешуть і … Хочу дожити до того часу, коли перестануть брехати. Бо ж є народна мудрість « З брехнею світ пройдеш, та назад не вернешся».
   Ну, що тут заперечиш – залізна логіка.

                                      

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Анізія, 20-03-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.2699010372162 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …