Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50988
Рецензій: 95732

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 3526, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.189.170.17')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Хронологіон

Золото дереву не потрібне, а комахи кусають...

© Юрій з Підляшшя, 13-02-2007
30.06.2006 р., Видово. У П’ятянку, тобто у 10-ту п’ятницю після Великодня, коли на могилках службу за дідів-прадідів служать, і я до Видова прибув та сівши під дубом, що за селом вже дещо, вийняв зошит та націлився на те, щоб щось написати.
Не так то давно, у квітні, під цим дубом дівчата пісні весняні співали та кривий танець виводили - ансамбль „Ранок” до української телепередачі записувався. А і я при цій нагоді дівчат „ранкових” у вбранні народному колишньому на обкладинку „Над Бугом і Нарвою” зняв. Зараз я тут сам і можна сказати - тиша. Зрозуміло, в тому значенні, що жодного галасу людьми твореного не чути. Бо природа не мовчить - шум вітру і спів птахів у кроні, дзижчання комах. Отже звуки, які можна було почути і перед десятьма, і перед ста роками. Здається - хватить заплющити очі, щоб не бачити настирливо сучасних хат й вже перенесешся у минулий час, коли тут збиралися справді сільські дівчата, щоб пісні співати й гульки гуляти, а між них і прабаба моя - з-перед сторіччя, а то й глибшої давнини...
Але ні - не голос предків тут почуєш, а швидше шум автомашини на гостинці до Городників, чи навіть якогось літака на небесній сині. А коли глянеш і в другу сторону, від села, то побачиш хрестовидні стовпи високовольтної енергетичної магістралі, які тягнуться від одного краю обрію до другого. З минулого проростає лише цей дуб кремезний. Але він стоїть і мовчить. Бо мовчання - золотом? Але чи воно дереву до чогось?
Від цього сидіння у затінку під дубом, на досить сильному вітрі, змерз. А ще й облізли мене комахи...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.55179905891418 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …