Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 31877, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.15.190.144')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Частина 2

Пригоди Солодинки

© Лідія Нестеренко-Ланько, 16-01-2012
- Ну,  гаразд. Думаю, що ти її навчиш, адже все вмієш. Сьогодні  маю дуже гарний настрій, казочки діточкам, а  Рожевий Слоник - подарунок на іменини – красиву дівчинку! – заспівав Вечір. - А як назвеш  манюню? – питає Рожевого
Слоника і по ньому видно, що  не може відлетіти, аби виконати  чарівну
роботу. Дуже хотів все знати. Чекав, що скаже Рожевий Слоник, який  захоплено дивиться на дівчинку і  щасливо  усміхається.  А Солодинка сидить за столом і смакує солодке.  
- Вона справжня солодуня, - говорить Рожевий Слоник, -  назву її Солодинкою! Тобі подобається це ім’я?
- Подобається,- крикнув Вечір.
- Мені теж, - додала дівчинка.
-Со-ло-дин-ка, - повторював Рожевий Слоник, розтягуючи склади. - Вечоре, коли ти заколишеш дітей казками, приходь до нас на тортик і не забудь  запросити Ніч. Мама його вже спекла, я носиком чую, як він пахне.
-Добре, тільки роздам дітям твої казочки. Комусь буде читати мама, чи тато,  комусь дідусь, чи бабуся, я прочитаю тим діткам, які на мене чекають у своїх самотніх ліжечках. Це будуть веселі казочки, які закінчаться кольоровими снами! – він махнув  на прощання крилатим плащем і полетів завершувати свої вечірні справи.
- А ми приготуємося до свята, - сказав Рожевий Слоник, зробимо це дуже тихенько, щоб мама й тато нічого не дізналися.  
     Завів Солодинку у розкішну дюшесову ванну, помив їй ручки, личко. Зачесав волосячко і зробив з нього хвостики. Прикрасив їх кольоровими стрічечками, жабками, а у великій домашній скрині знайшов оксамитову рожеву суконочку з  білим гафтованим фартушком. На ніжки одягнув м’які чопчики, подібні на зайчиків. Взяв її за ручку і повів  показувати  свій чарівний будиночок.
      
      ПРИЄМНА НЕСПОДІВАНКА
     Чоловік закінчив  роботу в лабораторії, а  Жінка завершила  кулінарну
творчість на кухні, почали шукати Рожевого Слоника, щоб відсвяткувати з ним іменини за святковим столом.
- Рожевий Слонику, ти де?  –  заглядав у  схованки Тато.
- Наш любий хлопчику, виходь, ми хочемо  тебе привітати, - просила Мама, та він не одзивався. Батьки оглянули всі закамарки,  де б заховався Слоник, але так і не знайшли його.
    Зайшли  у велику вітальню, поставили на шовкову скатертину  ще один іменинний торт з горіхових, медових і макових коржів із заварним шоколадним кремом,  прикрашений зверху вишнями й малинкою, запрошував скоштувати.
- Який гарний  торт ! – захоплено сказав Чоловік, -  Рожевий Слоник і Вечір будуть задоволені.
     Засвітили кольорові свічечки, розклали на столі подарунки,  які  приготували для свого улюбленця і пішли відпочивати. Знали, що він  бавиться з Вечором і вигадує для його діточок казки.  Любили його таким, яким він був.                                                      * * *
      Вечір  щедро обдаровував  дітей солодкими казки а, коли вони закінчилися, повернувся до одноногого Ліхтаря, щоб розповісти  про приємну несподіванку - про дівчинку - Солодинку, яку знайшли з Рожевим Слоником під кущиком малинки.  Вирішив зачекати на Ніч і поділитися з нею новиною, запросити в гості до чарівного будиночка. Дуже хотів дізнатись: що ж там робиться? Ніч прийшла  у  довгій  темносиній  шовковій сукні, вишитій золотими  зорями,
у  пухнастих черевичках з м’якої білої хмарки. Великий крислатий  капелюх  прикрашений ніжним сизим туманом, спадав додолу легкою вуалькою. Чарівність  Ночі подобалася Вечору, бо одяг робив її королевою  безмежних володінь. А може це так і було насправді. Хто його знає...
    Взявшись за руки, полетіли до чарівного будиночка, там на них чекали Солодинка й Рожевий Слоник. Добрі невидимі духи кружляли над шоколадним дахом, кожен з них хотів відкусити хоч маленький кусочок, але їм це не вдавалося, бо у  добрих духів не було зубів.
   Коли Вечір і Ніч прилетіли до дверей, то побачили, як Місяць і Зорі розсипають довкола хатинки срібні промені, в яких літають лісові світлячки, схожі  на живі ліхтарики з кольоровими скельцями.
  У дитячій ангелятка бавилися з Рожевим Слоником і Солодинкою. Вони смішили дітей, забавляли їх різнобарвними промінчиками. Вечір і Ніч притулилися до вікна і радісно дивились на дітей. Рожевий Слоник пішов із Солодинкою у вітальню розглядати  подарунки. Раділи, розгортаючи кольорові коробочки. Солодинка стрибала від радощів, плескала у долоньки. Згодом, вони сіли за стіл і Слоник вчив малу їсти виделкою та ложечкою але в неї нічого не виходило. Вона брала солодощі двома рученятами і клала в ротик разом з пальчиками. Їла й бруднилася. Рожевий Слоник терпеливо витирав її серветкою.
      Ніч була захоплена дівчинкою, святковим тортом і надзвичайними солодощами.  Вона тихенько зайшла в кімнату і  поклала собі  шматочок тортику на  тарілочку. Смакувала з великим задоволенням. Вечір спішав і ковтав усе підряд. Ніч зробила йому зауваження і він намагався бути чемним, але у нього не вистарчало терпіння. Спочатку злизував крем, а потім з’їдав
тістечко. Коли вкотре побачив суворий погляд Ночі, став ласувати морозиво ложечкою, наче хотів показати, що він теж може бути вихованим і акуратним.
    Серед кремових квітів і цукрових ягідок на іменинному торті, малинка вабила до себе.  Кожен з гостей хотів  поласувати нею, але Солодинка всіх випередила. Схопила ягідку двома пальчиками й швиденько поклала до ротика. Вечір з Ніччю голосно розсміялися, а  Рожевий Слоник, радіючи, котився  колобочком по  великій вітальні. Коли частування закінчилось, Рожевий Слоник  запросив всіх до танцю. Вони радісно закружляли в колі, та годинник вдарив одинадцять разів. Ніч заметушилася. Їй потрібно було оглянути всі свої володіння, подивитися, чи яскраво світять вуличні ліхтарі, чи блимають на небі Зорі й Місяць, який мав стояти на сторожі спокою аж до ранку.
   Слоник приніс подарункові торбинки і поклав гостям  солодощі та  нові казки. Вечір і Ніч  радісно полетіли до тих дітей, яких ніхто й ніколи не колисав. Вони завжди  чекали у своїх ліжечках на  чарівних друзів, які дарували їм мрії.
    У літньої Ночі дуже мало часу. Коли Вечір заснув під капелюхом свого товариша старого Ліхтаря  Ніч, відчула, що  дуже втомилася. Починало світати, і  Рання Зоря поспішила в місто. Ніч полетіла до лісу. Вона любила спати у теплому гнізді сови Відуни, яка не полювала, бо була стара і сліпа. Ніч   принесла їй смачний гостинець і бабуня-сова дуже зраділа. Примостившись у пухнастому ліжечку своєї товаришки, Ніч лягла під її тепле крильце і  міцно заснула.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Життя в солодкому світі...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 20-01-2012
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.90714907646179 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …