Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 2931, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.238.161.165')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка

Вампірятко (Доля)

© М. Р., 14-12-2006
  Жило собі колись у світі маленьке вампірятко, яке було дуже нещасливе через те, що йому ніхто і ніколи не бажав смачного. Матуся добре виховала вампірятко, і воно було надзвичайно ввічливе з усіма, тому йому було гірко, що інші не поводяться так само із ним.  Йому казали «добридень», казали «до побачення», але ніколи не казали «смачного». Вампірятко мало крильця і літало скрізь, виглядало, де хто їсть. І як бачило когось за трапезою, то обов’язково підлітало і вигукувало: «Смачного». Бідне вампірятко сподівалося, що колись люди помітять його увагу і також почнуть бажати йому смачного. Але його сподівання були марними. Вампірятко дуже страждало.
  У тій країні жив великий сивий дід, який сидів на скелі і був дуже мудрий. Думка його одна коштувала більше за торбину діамантів, а слово з вуст єдине було дорожче за всі скарби світу. Втім дід мало говорив і навіть небагато думав, бо і так все знав і нема йому було чого думати.
  Одного разу прийшов до нього чоловік один за порадою. Зазвичай дід не давав абикому поради, але чоловік той мав такий вбитий вигляд, що мудрець змилувався і вислухав.
  – В моєму житті немає жодного сенсу, – мовив чоловік. – Я втратив все, заради чого жив. Тепер я хочу лише зробити хоч щось корисне перед смертю, яка рано чи пізно прийде по мене. Підкажи мені, хто найбільше потребує допомоги, і я піду на все, навіть віддам життя, але врятую нещасного.
  Дід подумав і відповів:
  – Є багато нещасних, але їм зможе допомогти і хтось інший. А от є в нашому краю маленьке вампірятко, якому, якщо ти не погодишся, ніхто не допоможе, бо воно для інших є жахом і ніхто йому не співчуває. Знайди його. Побажай йому смачного.
Чоловік здивовано оглянув діда.
  – Дивні речі ти кажеш, невже мало вдів, сиріт, бідних, самотніх. Але вгадую в твоїх словах вищу мудрість. І мудрості твоїй прославленій довіряюся.
  Відшукав той чоловік маленьке вампірятко, яке сумно сиділо на гілці дерева. Всі бояться упирів, але тому чоловіку вже нема було чого боятися. Він підійшов і гукнув:
  – Смачного тобі, маленьке вампірятко!
  Як воно зраділо! Яке воно було щасливе!
  – Вельми дякую! – крикнуло вампірятко, підлетіло і висмоктало з чоловіка кров.
  Не з’їсти воно його не могло, бо більше навкруг не було чого їсти, а втрачати нагоду пообідати після того, як йому побажали смачного, вампіряткові було шкода.
  Коли мудрий дід дізнався про це, то трохи подумав і сказав:
  – Якусь дурню я зробив, однак.
  Всівся зручніше і спокійно промовив:
  – Така його доля.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Жанрова неузгодженість і ще дещо...

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Бараболька, 15-12-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.97209191322327 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …