Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50986
Рецензій: 95729

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 14638, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.221.165.246')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Вікно

© Літо зі смаком Кориці, 24-03-2009
  За вікном було сіро та похмуро, холодний пасмурний день віщував вечірній снігопад, який м’яко та турботливо огорне нічне місто, подарувавши п’янкі солодкі сни. Крижаний вітер безжально зривав останнє листя на деревах – розмиті спогади про різнобарвну осінь, що не попрощавшись  покинула старе місто. Місто мрій, де кожна людина – це мрія...Велика або маленька чи навіть зовсім-зовсім крихітна...
     Повз вікно неквапливо проходили люди, навіть не помічаючи що за ними спостерігають, вони рухалися безкінечно довгою дорогою, яка павутиноподібно обплела Франик. Звивисті стежки, провулки, майданчики і навіть газони все заповнене транспортом – купою непотрібного брухту, горою сміття за яке сплачено чимало Паперових Королів Світу.
   Перекрили непотребом шлях – мусимо лазити навкарачки, оминаючи металевих коней зіткнення з якими ціною в життя... Натягнули на обличчя маски, граємо ролі...Камера! Мотор! Зйомка! (Під масками мрії згасають, стають все більш фантастичними, все менш щирими, безневинними...) Натягнули на руки петлі з  довгими кінцями і бездумно віддали у владні руки ляльководів, щоб побавились на дозвіллі. Хліба і видовищ, панове!
   ...Вікно тьмяніє, його колись кришталево прозорі шибки вкриває липкий шар вуличної пилюки – даремно сказаних слів... та люди невтомно рухаються, кожен з них твердо переконаний, що бачить мету, сенс, всі засоби для досягнення омріяного, кожен знає чого хоче...Та тільки ляльководи не сплять...
   Вбираємо на голову металеву корону (шкода що вона на два розміри менша), важку, неохайну, зроблену нашвидкуруч непродуманими безглуздими вчинками. Зате корону! Шануймо королів, бо кожен з нас король, а блазнів стратити!        
...Високо задерши носа навпомацки ідемо  до мети, спотикаючись об розкидані капелюхи блазнів.
   Шар пилюки стає все товстішим – фальш, гра почуттів, солодка до запаморочення в голові брехня, страх.  Все складніше розгледіти крізь скло людей, розгледіти мрії. Загальний потік, динамічний рух...все це без перерви, без миті на перепочинок. І лише підстаркуватий дядечко, звичайний бомж, зупинився, стомлено глянувши на вікно. Блазень.
Корони на головах, отже час підбирати розмір кайданів...Вибір великий, знайдеться для кожного: гламурні з рожевим пушком, металеві з кілька сантиметровими гострими шипами, шкіряні...з ланцюгами. Та що завгодно, лиш прив’язуй до ніг і чемно тягни керуючись старими пошарпаними дороговказами.
   Починає вечоріти, нічна пітьма – лише частина всезагальних декорацій, вчасно змінених Режисером.
   Майже нічого не видно, шибки сірі та липкі. Люди поспішають до власного театру, на власну виставу, де кожна роль – черговий дебют... Маски підібрано, ляльководи все ніяк не поснуть, корони тиснуть голови, кайдани мелодійно грюкають у ритмі міста, а металеві коні покірно спочивають перед вікнами будинків.
Режисер зайняв місце в залі. Спалахнули вуличні прожектори. Вистава починається. Вітайте!
   А тим часом на землю повільно опускалися лапаті сніжинки, білосніжні, чисті... Вони непомітно вкрили забруднене вікно, яке на ранок з любов’ю від неба розмалює мороз.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Щого не можна зробити за 10 хвилин

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© , 26-03-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.41282606124878 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …