Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 11713, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.143.244.83')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза невизначено...

Потік свідомості №1

© Анна Єкименко, 03-10-2008
Сьогодні мені наснилась казка. У ній був ти. Запитаєш чому ж тоді казка? Бо ти ніколи не був справжнім, як і моє кохання до тебе. Я сама тебе вигадала, сама видумала ті часи, в яких нам було добре, сама ж і порву аркуш, на якому все написано.

Всі кажуть, що я – божевільна, що живу у власному ілюзорному світі. А мені чесно-кажучи до лампочки. (стоп, а чому саме до лампочки? Все життя цікавило, чим же ця річ завинила перед людством? Пояснення приходить лиш одне – на неї злітаються комарі. Ні, ну серйозно, чому кажуть саме «мені все до лампочки», чому не «до розетки», «кабеля», чи що там ще є, в тій дурнуватій електриці (фаза і нуль, здається), ніколи не дружила з фізикою, як в принципі і вона зі мною. Ні, не хочу лампочку ображати, за що? Тому буду писати – мені всерівно).

Ой… дійсно.. Бачиш як буває… почала про тебе, а звелося до лампочки. Правий був мій ректор на парах з філософії, кажучи що все в цьому житті взаємопов’язане. От ти коли набудь здогадувався, що маєш якийсь зв'язок з лампочкою? Ні? Бачиш, а виявляється маєш…

Так от, я про казку. Чи ні?.. Не важливо. Знаєш, я навіть не пам’ятаю коли саме тебе вигадала і з чого це все почалось. Чи то мені було надто самотньо, чи я побачила тебе уві сні і вирішила перенести у реальність. Так, так, напевне саме уві сні.   Ти ж іще не знаєш, що я живу у двох світах. ТАМ і ТУТ, і боюсь, що навіть не здогадуюсь який з них реальний. Хотілося б вірити що то, у якому живеш ти…. Мій уявний коханий.

УПС… уявляєш, я щойно бачила себе. Якісь ідіоти прив’язали мене до ліжка і везуть. Куди? Кажуть, що туди, де мені буде добре. Але вони брешуть. Добре мені лише з тобою. Але оскільки ти моя вигадка, то добре мені не буде, бо ж тебе не існує.

Двері… Я їх вже бачила, але з іншої сторони… напис: «ПСИХІАТРІЯ».

Що я тут роблю??? Милий, а ти будеш провідувати мене у снах і приносити апельсини? Питаєш чому саме апельсини? Не знаю… просто вони в мене асоціюються з лікарнями. Просто їх, приносять ті, що приходять, тим що лежать. Певне вони (ті, що приходять), думають що ті, що лежать їх люблять, або самі їх люблять, або їм все рівно, або…

А по-суті, я знов не про те.

То ти приноситимеш мені апельсини?

А ще, я пам’ятаю наших дітей. Вони були такі ж непосидючі як я, і мали твої очі… Ой, ні, про що це я… Це було у іншому житті. То був не ти, а інший – чужа вигадка. І там була не я, а чужа жінка. Вона була щасливою. Вона мала чоловіка і чудових діток…

А я маю… що я маю? Лише сон і вигадку.

Знову бачу себе. Мене перекладають на щось холодне і накривають з головою ковдрою… вона не гріє. Засовують у якийсь ящик… Колись, я так само робила з ляльками. А ще, я мріяла, щоб у них були крила. Ось так, як зараз у мене.

Де ж твої апельсини, любий?

Ой, вибач, забула. Тебе ж НЕІСНУЄ!!!

Мене поклали у труну. Дощ стукає по кришці… А навколо лише копачі і священник. Ти навіть не прийшов на мої похорони… Ну що ж, тоді бувай.

Беру гумку, стиратиму слова написані олівцем.

ЦЕ – КІНЕЦЬ!..

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Вистачить... першого речення...

© ЯВОРІВСЬЬКИЙ, 03-10-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.83927893638611 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …